Blogger worden in 2024. Nog wel doen?

Blogger worden in 2024. Heeft het nog wel zin om nu te beginnen?

Bloggen is uit, bloggen is dood. Nee persoonlijk bloggen is dood. Alleen maar over je eigen leven bloggen of filmpjes maken is dood. Ga voor informatie, ga voor een allround magazine. Lees gauw verder.

Heeft bloggen dus nog zin?

Ja dat heeft zeker zin, maar pak het anders aan. Begin niet een personal blog, maar begin een brand/een concept/een merk. Een allround lifestyle magazine. Om er nu nog tussen te komen met een persoonlijk blog is toch wel lastig tenzij je misschien al een bekende nederland bent. Dan heb je natuurlijk al de fans en lezers. Denk aan Anna Nooshin, Selma Omari en Jade Anna.

Met die fame kan je uiteraard wel een blog beginnen. Je hebt al de fans die graag jouw content lezen.

Maar begin je echt bij 0? Begin dan in het Engels. Je kan de hele wereld bereiken en dus niet alleen Nederland en Belgie. Je kan veel groter worden in het Engels met jouw blog mits je het goed doet. Lees vooral verder.

Enkele tips voor jouw Engelse (of gewoon Nederlandse lifestyle) blog:

1.KIes een goede domeinnaam

Kies een pakkende naam. Iets wat gelijk duidelijk maakt waar jouw blog over gaat. Bijvoorbeeld carrieretijd.nl is een duidelijke naam. Alles met betrekking tot Carriere maken, werk, ondernemen, beroepen, vermogens en meer. Het is een concept, een merk, het is een brand. Het is meer dan gewoon een magazine. We willen uiteindelijk ook producten verkopen, maar zoeken een businesspartner.

Vaak zijn goede Engelse domeinnamen al weg en moet je die dus kopen via websites zoals Sedo en Flippa, Maar wie weet heb je wat geluk. Artistheat.com was vrij, moneyhasit.com was vrij, GETTHECAREER.COM was vrij. Denk goed na en kom ergens mee. Wie weet heb je dus geluk! Ook in het Nederlands zijn er altijd nog mogelijkheden. Leg jouw domein naam vast en kies voor een hosting provider zoals deze.

2.Een goede tekstschrijver

Eerlijk is eerlijk, de teksten zijn niet altijd goed. Je bent ergens en naarmate je groter wordt kan je bijvoorbeeld een goede tekstschrijver aannemen. Wil je het echt goed doen? Zoek dan naar een goede allround Engelse tekschrijver of tekschrijfster die verstand heeft van het onderwerp. Schrijf je over fashion? Een fashion expert dus. Schrijf je over financiën? Een finance expert dus. Neem een kijkje op websites zoals Fiverr of Upwork. Ook op Facebook zijn er genoeg groepen die je kunnen helpen. Maar AI kan je tegenwoordig ook een heel end op weg helpen. Probeer er een combinatie van te maken en uiteindelijk dus een mooi stuk.

3. Vergeet de marketing niet

Zonder marketing geen bezoekers en zonder bezoekers geen geld. Uiteindelijk kan je goed verdienen met premium advertisers, zoals Mediavine of Adthrive, maar er zijn er meerdere. Ook kan je verdienen met je eigen producten verkopen via je website en vergeet gesponsorde content en affiliate marketing niet. Allemaal manieren om een mooi fulltime inkomen mee te verdienen.

Het draait anno 2023 niet alleen om social media. Je kan je website/blog promoten via social media zoals Instagram, Facebook en TikTok, maar vergeet de SEO. SEO is alles wat je doet om goed gevonden te worden in Google. Hier komen veel dingen bij kijken en hier heb je waarschijnlijk hulp bij nodig. Tenzij je zelf een marketing genie bent.

Je kan een marketing bureau inschakelen, maar met Fiverr kom je ook een heel eind. Zorg dat je juiste mensen vind en lees dus reviews.

Denk dus aan social media, SEO, maar denk bijvoorbeeld ook aan visitekaartjes en flyers. Er zijn genoeg manieren om jouw blog/website te promoten.

Een blog kan een groot bedrijf worden, zie het dus ook als een bedrijf en ga ervoor!

Previous articleAfgestudeerd in 2024. en nu? Help!
Next articleIk kan niet sparen in 2024, wat nu?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here