Waar vind je nou een goede businesspartner als jonge ondernemer?

businesspartner vinden

Een businesspartner vinden? Zie jij nou ook dat de winkelstraat leeg loopt en de meeste winkels verdwijnen? Niet alleen gaan winkels online verder, mensen hebben ook gewoon minder geld voor kleding en spullen. Lang leven de action!

Ben jij een geboren ondernemer, maar ben je op zoek naar een businesspartner of samen jouw bedrijf of bedrijven groot te maken? Of ben je op zoek naar een financiële coach die je op dit gebied kan ondersteunen?

Waar vind je die dan?

Het is fijn als je uit een zakelijke/ondernemers familie komt zoals de Kardashians (pff jaleous sometimes), maar als je dit niet komt is het fijn als je dit makkelijk online kan vinden, maar zo makkelijk is dit nog niet. Alles alleen doen is best lastig zeker als je niet zo zakelijk bent ingesteld, maar vooral creatief en ondernemend bent.

Wij zijn al enige tijd op zoek naar een businesspartner/media partner voor verschillende websites (waaronder deze). Om het echt een groot merk te maken inclusief recruitment bureau voor mensen die graag willen, jongeren, maar ook mensen met autisme en hoogbegaafden. Een gat in de markt. Talent in jouw bedrijf nodig? Dan moet je bij Carriere Tijd zijn. Een grote onderneming, niet alleen een online magazine. Dat is in ieder geval het idee. Heb al hier en daar wat oproepjes geplaatst, maar het lukt nog niet echt. De potentie is nog niet gezien.

Ook heb ik jongerentijd.nl, een online coaching/begeleiding bedrijf voor jongeren inclusief een platform vol met content, maar ook nog geen interesse hiervoor ontvangen. Jongeren zijn de toekomst, bijna alle jongeren zoeken hulp en ze zoeken nu ook veel online op. Veel ideeën, geen partners helaas.

Je kan dus denken aan social media. Plaats een oproep op LinkedIn, de zakelijke netwerksite, maar je kan ook denken aan platformen zoals Facebook en Instagram. Spread the world dat jij op zoek bent naar een businesspartner.

Hier zijn enkele suggesties en strategieën om een potentiële businesspartner te vinden:

Netwerkevenementen

Neem deel aan relevante netwerkevenementen, conferenties en seminars binnen jouw branche. Deze bijeenkomsten bieden de mogelijkheid om gelijkgestemde professionals te ontmoeten die mogelijk geïnteresseerd zijn in samenwerking.

Industriële Verenigingen en Organisaties

Lidmaatschap van brancheverenigingen en professionele organisaties kan de kans vergroten om gelijkgestemde individuen te ontmoeten. Deze groepen organiseren vaak evenementen waar je potentiële partners kunt ontmoeten.

Online Platforms

Verschillende online platforms zijn ontworpen om ondernemers en professionals met elkaar in contact te brengen. Websites zoals LinkedIn uiteraard, maar ook, AngelList, en CoFoundersLab zijn goede bronnen om potentiële partners te vinden.

Zakelijke Evenementen en Seminars

Bijwonen van zakelijke evenementen en seminars kan een geweldige manier zijn om mensen te ontmoeten die geïnteresseerd zijn in hetzelfde vakgebied en die mogelijk openstaan voor zakelijke samenwerking. Via LinkedIn kan je zakelijke evenementen vinden.

Mentorprogramma’s

Overweeg deel te nemen aan mentorprogramma’s waar ervaren ondernemers hun kennis delen. Dit kan niet alleen waardevolle begeleiding opleveren, maar ook leiden tot potentiële partnerschappen.

Online Forums en Communities

Word lid van online forums en communities gerelateerd aan jouw branche. Discussies en interacties op deze platforms kunnen leiden tot het ontdekken van gelijkgestemde individuen met wie je mogelijk kunt samenwerken.Denk dan niet alleen aan groepen op social media, maar ook andere websites en forums.

Sociale Media

Maak gebruik van sociale media om je netwerk uit te breiden en je intenties kenbaar te maken. Plaats bijvoorbeeld updates op LinkedIn, Instagram (voor artiesten/kunstenaars), en twitter over je zoektocht naar een businesspartner. Zoals we al aangeven via LinkedIn kan je vaak wel iemand vinden die zich ook in jouw branche bevindt.

Er zijn ook een aantal Nederlandse websites waar je een oproep/bericht kan plaatsen:

1.Je kan een bericht op Sprout plaatsen. MT/Sprout is het platform voor ondernemers achter snelgroeiende startups en scaleups en het leiderschapstalent binnen serieuze organisaties. Tegen betaling kan jij een bericht plaatsen en zo ondernemers en investeerders bereiken.

2.Deondernemer.nl is de website voor ondernemers. Informatief, realistisch, en inspirerend. Hét ondernemersplatform voor & door ondernemers. Laat je elke dag weer inspireren. Je kan hierop adverteren en zo een ondernemer/co-owner voor jouw bedrijf vinden.

Een businesspartner vinden? Zo makkelijk is dat dus nog niet! Als jullie meer tips hebben horen wij het graag! Iemand moet de potentie in jouw bedrijf of online magazine zien en zo makkelijk is dat nog niet. Misschien is er meer aandacht van online ondernemers om het moment dat de winkelstraten leeg lopen, wat nu al een beetje het geval is.

Wil jij ook zonder businesspartner starten? Heb je een goed idee? Dan heb je een domeinnaam en een hosting provider nodig. Die kan je hier vinden. Succes met de start en wie weet wie je nog tegen het lijf loopt. Ga ervoor!

Previous articleEen carrière door Youtube in 2024. Het kan nog steeds! Lees hier meer hoe je dat bereikt.
Next articleHBO of toch de Universiteit? Lees hier meer over de verschillen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here