Geboren ondernemer. Bestaat dat? Lees gauw verder.

een geboren ondernemer

Een geboren ondernemer. Bestaat dat? Ben jij misschien geboren hiervoor? Is dit jouw destinatie?

Een geboren ondernemer is iemand die van nature de vaardigheden en eigenschappen bezit om succesvol te ondernemen. Deze persoon heeft een sterk aangeboren gevoel voor kansen en risico’s, en is creatief in het vinden van oplossingen. Hij of zij beschikt over een enorme drive en doorzettingsvermogen, en weet anderen te inspireren en te motiveren. Geboren ondernemers zijn vaak visionair, proactief en hebben een passie voor wat ze doen. Ze zijn flexibel en kunnen zich snel aanpassen aan veranderingen in de markt.

Wij hebben 4 dingen op een rijtje gezet dat aangeeft dat jij een geboren ondernemer bent:

1. Als ondernemer ben je stressbestendig

We koppen hem meteen maar even in: als ondernemer is het handig als je de nodige stress aan kunt. Je zult voor veel stressvolle situaties komen te staan. Een belangrijke afspraak met een investeerder, een klant met een klacht of de launch van een nieuwe blog of product? Als ondernemer draai jij er je hand niet voor om!

Ben jij nog niet helemaal stressbestendig? No stress! Hier lees je 5 tips om stress op het werk te voorkomen.

2. Flexibiliteit is een must als ondernemer

Nog zo’n belangrijke eigenschap als je succesvol ondernemer wilt worden is flexibiliteit. Hoe graag je het ook zult willen: veel dingen gaan niet gebeuren zoals jij dat van tevoren had gepland. Een leverancier levert producten te laat, een afspraak of werknemer belt ziek af of de klant wil jouw product of dienst graag kopen, maar dan wel nét even anders. Als ondernemer ben jij flexibel in tijd en pas je bovendien graag jouw aanbod aan op de wensen van de klant.

3. Ondernemers zijn zelfverzekerd

Als ondernemer is het handig om zelfverzekerd te zijn. Om tegenslagen te boven te komen en lastige klanten aan te kunnen moet je stevig in je schoenen staan. Dit betekent overigens niet dat jij als je verlegen bent geen ondernemer kunt worden. Als je vertrouwen hebt in jouw dienst of product, dan heb je al een stapje voor!

4. Commerciële activiteiten als ondernemer

Succesvolle ondernemers weten hoe ze hun dienst of producten in de markt moeten zetten. Hoe duurzaam of sociaal jouw bedoelingen ook zijn: uiteindelijk draait het allemaal om belangstelling en daarbij vaak ook om omzet of winst. Een commercieel talent haalt niet per se het onderste uit de kan, maar zorgt er wel voor dat zijn bedrijf kan blijven bestaan zonder verlies te lijden.

5. Ondernemers zijn vaak geboren leiders

Veel ondernemers zijn geboren leiders. Als ondernemer ga je immers een bedrijf runnen, projecten leiden en krijg je misschien zelfs werknemers onder je! Een kwaliteit van leiders die weleens wordt vergeten is het delegeren van zaken. Je kunt niet alles zelf doen, dus besteed vooral uit waar een ander beter in is!

1.Je vindt het leuk om te leren

Sterke en goede ondernemers begrijpen dat je nooit uitgeleerd bent. Nieuwsgierigheid is belangrijk. Nieuwsgierige leiders en ondernemers accepteren de status quo niet. Ze stellen kritische vragen die nieuwe ideeën en innovatie stimuleren.

Goede ondernemers lezen vaak en veel, om zo hun kennis uit te kunnen breiden. Zo is Bill Gates bijvoorbeeld één van de drukste mensen ter wereld, maar maakt hij altijd tijd om minstens 50 boeken per jaar te lezen.

Ben jij dus erg nieuwsgierig en leergierig? Dan zit er misschien wel een ondernemer in jou!

2. Je hebt zelfdiscipline

Als je een onderneming start, moet je daar ook helemaal voor gaan als je er een succes van wilt maken. Dat betekent dat je de discipline moet kunnen opbrengen om voortdurend aan jouw onderneming te werken. Niet iedereen heeft die zelfdiscipline, maar een geboren ondernemer wel. Een geboren ondernemer is een doorzetter.

3.Je bent een doorzetter

Het leven is vallen en opstaan, en dat geldt al helemaal voor ondernemen. Ondernemers geven nooit op. Je kent het gezegde “Fall seven times, stand up Eight”. Fight for what you really want. JIj bent ook echt een vechter.

4.Je houdt van hard werken

Ondernemen is hard werken. Er zit veel tijd in het van de grond krijgen van een bedrijf. Het kan wel drie tot vier jaar duren voordat je eindelijk wat geld terugziet en het gevoel hebt dat je het ergens voor hebt gedaan. Niet iedereen heeft daar zin in. Krijg jij daar juist energie van en vind je hard werken de normaalste zaak van de wereld? Dan zit het ondernemen vast in je.

Bron: Google, Beeld: Unsplash

Previous articleHoe start ik een online business in 2024?
Next articleFinanciele blogs zijn trending in 2024.Iets voor jou?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here