Carriere in de modebranche. Hoe krijg je die? Lees gauw verder.

carriere in de modebranche

Carrière in de modebranche. Jouw passie ligt in de modebranche. Je hebt misschien al je eigen fashionblog en bent altijd bezig met kleding ,styling of misschien wel met design. Ontwerp jij je eigen kleding? Dan zit je in de modebranche helemaal goed. Misschien ben jij wel een geboren ondernemer en wil je jouw eigen kledinglijn uitbrengen. Dat kan natuurlijk ook. Lees dan vooral de artikelen over entrepreneurship!

Heb jij nog niet je eigen fashionblog? Dan is het misschien tijd om die te beginnen! Geen idee waar te beginnen? Lees dit artikel dan eens. Je laat op een blog je creativiteit en gevoel voor stijl zien. Perfect voor als je stylist wilt worden of bij een mode tijdschrift wilt werken. Je laat namelijk ook je schrijf skills zien.

Om te beginnen is het een goed idee om een opleiding te volgen in de modebranche. Je kan dan denken aan het AMFI, maar ook aan de Vogue Academie.

Zorg dat je tijdens je studie werkervaring of stage-ervaring opdoet. Praktijk ervaring is altijd belangrijk! Zorg dat je aan je CV werkt. Een blog en een stage zijn al een goed begin. Laat jouw creativiteit en willskracht zien.

En dan? Je bent klaar met je studie. Klaar om te beginnen aan een nieuw avontuur als fashionstylist, bij een mode tijdschrift of als designer.

Waar vind je die baan? Hoe krijg je nou die carriere in de modebranche?

Je kan bijvoorbeeld kijken op Fashionunited. Ze hebben veel vacatures voor in de modebranche, maar je kan uiteraard ook kijken op Indeed. Of neem een kijkje op deze website.

Wat je ook kan doen is een open sollicitatie sturen naar jouw favoriete bedrijf. Het bedrijf waar jij graag voor wilt werken. Wie weet zien ze jouw potentie en jouw skills. Het proberen waard!

Succes!

Previous articleEen carriere bij een tijdschrift. Hoe krijg je dat voor elkaar?
Next articleWerken in de jeugdzorg? Zo krijg je dat voor elkaar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here