Conducteur worden. Hoe dan? lees het hier.

conducteur worden

Conducteur worden? Iets voor jou?

Een conducteur is een medewerker van de Nederlandse Spoorwegen die verantwoordelijk is voor het controleren van treinkaartjes en het bieden van service aan reizigers tijdens hun treinreis. Hdet is een soort gastvrouw/gastheer, maar dan in de trein. Als conducteur draag je verantwoordelijkheid voor het veilige verloop van de reis voor alle reizigers. De conducteur controleert normaal gesproken maximaal één keer per reis op vervoersbewijzen, en roept op sommige trajecten de stations om. Wanneer er zich ongebruikelijke omstandigheden voordoen (vertraging, wijziging van overstapperrons, enz.) is het ook aan de conducteur om dit om te roepen.

Als je conducteur wilt worden, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen:

Opleiding: Wanneer je aangenomen wordt als conducteur begin je eerst een opleidingstraject bij het betreffende bedrijf, wanneer je dit afrondt ben je bevoegd conducteur. Tijdens de opleiding leer je alles over de Nederlandse Spoorwegen, de trein en de service die je moet bieden aan reizigers.

Sollicitatie: Om te kunnen solliciteren voor de opleiding tot conducteur bij de Nederlandse Spoorwegen, moet je voldoen aan bepaalde eisen, zoals een afgeronde middelbare schoolopleiding en goede communicatieve vaardigheden hebben.

Training: Na het afronden van de opleiding, volg je nog een trainingsprogramma waarin je nog specifieke vaardigheden en kennis worden bijgebracht.

Enkele belangrijke vaardigheden die je moet hebben voor dit beroep zijn inlevingsvermogen, flexibel gedrag, goed kunnen communiceren, wendbaarheid en openheid. Als conducteur bij de Nederlandse Spoorwegen heb je veel contact met reizigers en moet je servicegericht zijn. Ook moet je stressbestendig zijn en goed kunnen omgaan met onverwachte situaties. Het is een uitdagende en afwisselende baan met veel verantwoordelijkheden.

Wat verdien je dan eigenlijk? Ook belangrijk!

Het salaris van een conducteur bij de Nederlandse Spoorwegen ligt tussen de €2.000 en €2.800 bruto per maand, afhankelijk van ervaring en dienstjaren. Het verandert wel elk jaar. Er is de laatste tijd natuurlijk veel gestaakt door het NS personeel voor een betere CAO en dus verdiensten.

Previous articleCarriere Max Verstappen. Hoe rijk is hij eigenlijk? Lees hier alles.
Next articleHoe wordt je arts en wat verdient het?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here