Dit is waarom je beter een kantoorruimte kunt huren

Groeit jouw bedrijf inmiddels de pan uit? Ben je ooit op een klein kamertje in huis begonnen en ben je nu zelfs van plan om medewerkers in dienst te nemen? Dan overweeg je wellicht ook om kantoorruimte te huren. Eigen kantoorruimte biedt veel voordelen. Niet alleen zorgt het ervoor dat je privé en werk makkelijker gescheiden kunt houden, maar het geeft ook een professionelere uitstraling. Bovendien ben je zo in staat om je bedrijf verder te laten groeien. 

Maar een kantoor huren in Amsterdam brengt natuurlijk ook kosten met zich mee. Misschien vraag je je zelfs af of het niet beter is om te kopen. Over het algemeen geven ondernemers (en dan met name startups) de voorkeur aan het huren van kantoorruimte. Dit heeft verschillende redenen. In dit artikel gaan we hier dieper op in. 

Meer kansen voor startups 

Het grootste voordeel van huren is dat het meer kansen biedt. Het is voor startups vrijwel onmogelijk om een bedrijfspand te kopen in een gewilde plaats. Toch kan het juist voor dit soort bedrijven heel voordelig zijn om dicht bij een centrum, station en restaurants te zitten. Een mooie plek met een goed imago biedt ongelooflijk veel, maar dat komt ook met een prijskaartje. Door te huren, ben je plotseling wel in staat om die geweldige locatie te bemachtigen. Zo behoort een kantoor op de Zuidas ineens tot de mogelijkheden. 

Minder beperkingen tot lenen 

Vrijwel elke ondernemer heeft het wel eens nodig om iets te lenen. Dit is soms noodzakelijk om verder te kunnen groeien. Bijvoorbeeld om apparatuur te vervangen, nieuwe medewerkers in dienst te nemen of aanpassingen te doen aan het kantoor. Wanneer je echter onroerend goed op je naam hebt staan, wordt het ook direct een stuk lastiger om voor andere leningen in aanmerkingen te komen. Een hypotheek vraagt immers veel van je. Als je leent, ben je hier veel vrijer in. 

Snelle oplossing 

Het huren van een kantoorruimte kan heel snel geregeld zijn. Waar het kopen van onroerend goed vaak heel wat hoofdbrekens veroorzaakt, kan het afsluiten van een huurcontract binnen enkele weken al afgerond zijn. Dit is dan ook de perfecte oplossing voor elke ondernemer die echt staat te springen om op kantoor te beginnen. 

Hogere flexibiliteit 


Nog een belangrijke reden om voor huren te kiezen is dat je hiermee van veel meer flexibiliteit profiteert. Zo is het met huren bijvoorbeeld mogelijk om slechts een klein deel van een grote kantoorruimte te huren. Hierbij werk je naast andere ondernemers. Dit is een slimme manier om kosten te besparen en toch over kantoorruimte buiten de deur te beschikken. Daarnaast biedt het de gelegenheid om andere ondernemers te ontmoeten en van elkaar te leren. 

Bovendien hoef je aan een kantoorruimte niet lang vast te zitten. Er zijn ook kortlopende contracten. Dat is een goede keuze voor startups, zodat ze zeker weten dat ze hier niet onnodig aan vast hoeven te zitten als de resultaten toch tegenvallen. Dat geeft veel meer zekerheid en maakt het aantrekkelijker om deze stap te wagen. 

Previous articleCarrière in de dans wereld. Wel haalbaar?
Next articlePerfectionisme op het werk: zo ga je ermee om!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here