Duurzame bezorging in eigen stad

De afgelopen jaren zie je steeds meer fietskoeriers in steden over heel de wereld. Het is een duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor bezorgers. Ook is het een baan die veel studenten graag willen. Of het nou het bezorgen van eten, boodschappen of gadgets is. Alles kan, maar hoe duurzaam is dit?

De milieuvrienden van iedereen

Met de vele opkomende online bedrijven groeit de bezorgindustrie en de toenemende druk op het verminderen van de CO2-uitstoot Dit biedt fietskoeriers een erg aantrekkelijk alternatief voor bezorgmethoden. Ze stappen op hun elektrische bezorgfietsen om pakketen en boodschappen snel en efficiënt te bezorgen bij de klant, zonder dat ze bijdragen aan de luchtvervuiling. Een andere fijne bijkomstigheid van fietskoeriers is dat zo’n fiets 25km/u gaat. Dit betekent dat een klant nooit lang hoeft te wachten op bijvoorbeeld zijn eten of boodschappen. Dit is ook de reden dat er een stuk meer wordt besteld, omdat de bezorgtijden flink lager zijn geworden door de fietskoeriers. Wel vereist het werk van een fietskoerier snelheid en een goede kennis van het gebied. Ze moeten namelijk efficiënte routes plannen.

Gezond bezig zijn

Een bezorger op een bezorgfiets stoot per kilometer 60 keer minder CO2 uit dan een benzineauto. Het is voor fietskoeriers dus belangrijk dat hun fietsen goed onderhouden worden en ervoor zorgen dat ze altijd in goede staat zijn, omdat het erg van belang is dat de bezorgers veilig en goed te werk kunnen gaan. Want als ze niet goed hun werk kunnen doen worden de klanten ook niet blij. Een carrière als fietskoerier brengt vele voordelen met zich mee. Het is bijvoorbeeld erg goed voor de conditie. Ondanks dat er gefietst wordt met een elektrische fiets, wordt er conditie opgebouwd. Ook is het net zo gezond als fietsen zonder ondersteuning. Je traint je armen, benen, buikspieren en de houding van je lichaam. Zo is het dus een sport op zich zelf om elektrisch te fietsen.

Van straat tot deurmat

Veel mensen vergissen zich in de uitdaging van fietskoeriers. De gedachte bij fietskoeriers is dat het een simpele baan is. Maar toch heeft een fietskoerier veel kennis en ervaring nodig. Het werk vereist  wel het een en ander van een fietskoerier snelheid en een goede kennis van het gebied. Ze moeten namelijk efficiënte routes plannen. En zo snel mogelijk van de ene locatie naar de andere kunnen fietsen. Als werknemer is het ook van belang dat de koeriers een aardig woordje hebben en de klanten waar ze de bestelling afleveren aardig aanspreken. Ze zijn tenslotte wel het visitekaartje van hun bedrijf. Hoe we het nou wenden of keren. Fietskoeriers zijn een enorm onderdeel van de maatschappij geworden en zullen in de toekomst steeds gewilder worden. Hoe sneller je bestelling ontvangt, hoe gelukkiger en tevreden de klant wordt. Daarnaast zijn we als bevolking ook duurzamer bezig en daarmee maken we de wereld een stukje mooier!

Previous articleBanen zonder diploma in het vooruitzicht. Lees gauw verder.
Next articleDe Beste Betaalde Banen Zonder Diploma in Nederland

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here