Geen idee welke opleiding je wilt doen? Dit zijn 4 inspiraties en wat je ermee kan worden!

Zit jij ook in de welbekende “wat moet ik nou met mijn leven”-fase als het aankomt op studiekeuze? Join the club! Het uitzoeken van de perfecte studierichting voelt soms als een missie naar Mars. Het is cruciaal om iets te kiezen dat niet alleen je hart sneller doet kloppen, maar ook iets waar je in de niet-zo-verre toekomst echt wat mee kan. In dit stukje gaan we je wat inspiratie en ideeën geven voor opleidingen waar je misschien nog niet aan had gedacht, en we duiken in wat je ermee kunt worden. 

Veiligheid staat voorop

Een MVK opleiding, oftewel een Middelbaar Veiligheidskundige opleiding, is een goede keuze als je graag bij wilt dragen aan een veilige werkomgeving. Als MVK’er ben je verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van veiligheidsplannen in een organisatie. Je houdt je bezig met het identificeren van risico’s, het adviseren van medewerkers en het implementeren van veiligheidsmaatregelen. Met een MVK opleiding kun je aan de slag als veiligheidskundige, HSE-coördinator of KAM-manager.

Duurzaamheid als focus

Een EP opleiding, ook wel een Energie Prestatie opleiding genoemd, richt zich op het verduurzamen van gebouwen en infrastructuur. Als EP’er ben je bezig met het verbeteren van de energieprestatie van gebouwen, het adviseren over energiebesparende maatregelen en het uitvoeren van energieaudits. Met een EP opleiding kun je aan de slag als energieadviseur, duurzaamheidsadviseur of projectleider duurzaamheid.

Creatief en innovatief bezig zijn

Als je iemand bent die energie krijgt van dingen in elkaar zetten, uit elkaar halen of gewoon het maken van lastige constructies, dan is een technische opleiding jouw jam! Denk aan alles van werktuigbouwkunde tot elektrotechniek, en van mechatronica tot bouwkunde. Deze opleidingen zijn er in alle soorten en maten, voor de beginner tot de tech-wizard. Na zo’n opleiding kun je als engineer, technicus, monteur, of zelfs als projectleider de wereld van innovatie induiken. En geloof me, in de techwereld is er altijd wel iets nieuws op de horizon,  kansen zat om te pionieren en je eigen stempel te drukken.

Zorg voor anderen

Als jij iemand bent die warm loopt voor het idee om anderen te helpen en écht iets te betekenen in iemands leven, dan is een pad in de zorg en welzijnssector helemaal jouw ding. Of je nu droomt van een carrière als verpleegkundige, helemaal opgaat in de wereld van fysiotherapie, gefascineerd bent door de werking van onze psyche, of je roeping ziet in sociaal werk, er is altijd wel een opleiding die bij je past. Stel je voor, jij, in de rol van verpleegkundige, therapeut, psycholoog of maatschappelijk werker, maakt elke dag het verschil in iemands leven. Werken in de zorg is niet zomaar een baan, het is een roeping, een kans om met hart en ziel te werken en te zien hoe jouw inzet direct impact maakt.

Previous articleHoe een professionele website jouw carrière kan boosten
Next articleWat voor werk doet Monique Westerberg en wat is haar vermogen in 2024?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here