Het perfecte kerstgeschenk voor je personeel

Het einde van het jaar is weer in zicht en dat betekent dat de feestdagen eraan komen. Dit is een periode van gezelligheid, samenzijn, cadeaus en lekkernijen, maar ook van reflectie en dankbaarheid. Als werkgever wil je graag laten zien dat je jouw personeel waardeert en dat je dankbaar bent voor hun inzet. Een kerstgeschenk is daarvoor een hele mooie manier. Maar wat is nu het perfecte kerstgeschenk voor personeel? In dit blog lees je een aantal ideeën waar je jouw medewerkers zeker mee gaat verrassen.

Geef een ervaring cadeau

Een ervaring is vaak veel betekenisvoller dan een materieel cadeau. Geef bijvoorbeeld een voucher voor een high tea, wijntour, stedentrip of een sportwedstrijd. Zo geef je jouw personeel niet alleen een dagje uit, maar ook een mooie herinnering.

Kies iets persoonlijks

Als werkgever ken je jouw personeel het beste. Kies daarom iets persoonlijks waarvan je weet dat het bij de persoon past. Denk bijvoorbeeld aan een boek van hun favoriete auteur, een workshop van hun passie of een gadget die bij hun hobby past.

Draag bij aan een goed doel

Het einde van het jaar is een periode waarin ook veel aandacht gegeven wordt aan goede doelen. Je kunt jouw personeel verrassen met een pakket waarbij een deel van de opbrengst gedoneerd wordt aan een goed doel. Zo geef je niet alleen een cadeau aan jouw personeel, maar draag je ook bij aan een goed doel.

Geef iets lekkers

Niets zo lekker als iets lekkers, dus waarom geen kerstpakket met lekkernijen? Geef bijvoorbeeld een doos chocolade, een fles wijn of een pakket met traditionele kerstkoekjes. Je kunt ook denken aan een verrassing die past bij jouw bedrijf, zoals een pakket met lokale producten of hapjes die bereid zijn door collega’s.

Geef duurzaam

Duurzame cadeaus worden steeds populairder en dat is niet voor niets. In deze tijden van klimaatverandering is het van belang om bewust om te gaan met het milieu en je kunt jouw personeel hierin meenemen. Geef bijvoorbeeld een herbruikbare waterfles, een setje herbruikbare rietjes of een duurzame boodschappentas. Zo draag je niet alleen bij aan een duurzame wereld, maar geef je jouw personeel ook iets nuttigs en praktisch.

Conclusie

Er zijn genoeg opties voor het perfecte kerstgeschenk voor je personeel. Het belangrijkste is dat het geschenk past bij het bedrijf én de persoonlijke interesses van de medewerkers. Vergeet ook niet om het geschenk persoonlijk te maken, door bijvoorbeeld een persoonlijke noot toe te voegen. Een kerstgeschenk is immers niet alleen een blijk van waardering, maar ook een mooi moment waarop je het contact tussen collega’s en werkgever versterkt. Dus bedenk goed hoe je jouw medewerkers gaat verrassen en maak er een feestelijke periode van!

Kijk voor meer inspiratie op sterkado.nl

Previous article10 nuttige tips voor het vinden van jouw droombaan online
Next articleWaarom een zakelijke autoverzekering nodig is!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here