Waarom een zakelijke autoverzekering nodig is!

Wanneer je als ondernemer actief bent in de advies- en consultancybranche, is de kans groot dat je regelmatig op bezoek gaat bij klanten. Je kunt hier je privéauto voor gebruiken, maar soms is het interessanter om in een auto van de zaak te rijden. Je profiteert dan namelijk van een aantal fiscale voordelen. Sta je op het punt om een bedrijfsauto te kopen? Vergeet dan niet om een zakelijke autoverzekering af te sluiten. In deze tekst vertellen wij je waarom een zakelijke autoverzekering nodig is.

Je bent wettelijk verplicht om een bedrijfsauto te verzekeren

Wie denkt hij zelf beslist over een bedrijfsauto verzekeren, heeft het mis. De Nederlandse wet schrijft namelijk voor dat iedere auto verzekerd moet zijn. Ga je onverzekerd de weg op? Dan kan dit je een boete opleveren. Als je schade rijdt, kun je er zelfs een strafblad door krijgen. Je moet je bedrijfsauto binnen 28 dagen na aankoop verzekerd hebben. Gelukkig sluiten de meeste ondernemers direct na aankoop van het voertuig een zakelijke autoverzekering af.

Je bent verzekerd voor schade die je bij anderen veroorzaakt

Omdat een zakelijke autoverzekering verplicht is, kun je er niet omheen als je een auto voor de zaak koopt. Toch sluit je deze verzekering niet alleen maar af omdat het moet, want je beschermt je bedrijf er namelijk ook mee. Een zakelijke autoverzekering dekt namelijk schade die je met je auto bij anderen veroorzaakt. Schade aan je eigen auto kun je eventueel meeverzekeren. Een bedrijfsauto moet in Nederland minimaal verzekerd zijn voor de wettelijke aansprakelijkheid. Je bent in dat geval verzekerd voor schade die je met het voertuig bij anderen veroorzaakt. Als deze dekking je niet ver genoeg gaat, kun je ook voor WA + Beperkt Casco kiezen. Je bent dan ook verzekerd voor schade aan je bedrijfsauto door brand, storm en diefstal. Tot slot kun je een bestelauto verzekeren met de dekking WA + Volledig Casco. Hiermee ben je ook verzekerd voor schade aan je auto die het gevolg is van een aanrijding of vandalisme.

Je verkleint de financiële risico’s voor je bedrijf

Het grootste nadeel van een zakelijke autoverzekering is dat je er iedere maand geld voor betaalt. Als jij je niet zou verzekeren, kunnen de kosten een stuk hoger uitvallen. Je moet de schade die je met je bedrijfsauto veroorzaakt dan namelijk zelf vergoeden. Omdat deze schade vaak hoog oploopt, kan dit een blok aan het been van je bedrijf zijn. Het kan uiteindelijk zelfs tot een faillissement leiden. Sluit je een zakelijke autoverzekering af? Dan verklein je de financiële risico’s van je bedrijf. Schade die je bij een ander veroorzaakt, wordt dan namelijk vergoed door je verzekeraar. In sommige gevallen keert een verzekeraar ook geld uit voor schade aan je bedrijfsauto, maar dat ligt eraan hoe je verzekerd bent.

Je werknemers zijn ook verzekerd

Sommige ondernemers kopen een auto van de zaak om hier zelf in te rijden. Toch zijn er ook steeds meer bedrijven die hun personeel in een bedrijfsauto laten rijden. Als dit laatste voor jou geldt, heb je zeker een zakelijke autoverzekering nodig. Omdat je deze verzekering op naam van je bedrijf zet, zijn je medewerkers ook verzekerd als zij erin rijden. Krijgen zij een ongeluk met de bedrijfsauto? Dan hoef je niet bang te zijn voor schadeclaims, want je bent hiervoor verzekerd.

Previous articleHet perfecte kerstgeschenk voor je personeel
Next articleOndernemerschap en burn-outs: Een diepgaande analyse van de risico’s en preventie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here