Hoe zorg je ervoor dat werknemers gezond en productief blijven?

Je wilt natuurlijk als werkgever dat je werknemers zo min mogelijk ziek zijn, want hoe meer ziek ze zijn hoe minder werk er verricht kan worden. Natuurlijk is iedereen wel eens ziek, maar sommige mensen kunnen ook ziek worden van de stress of door iets wat zich afspeelt op de werkvloer. Je vraagt je dan misschien af, hoe zorg je ervoor dat werknemers gezond en productief blijven? Hieronder geven we je een paar tips om deze kans te vergroten.

Het doen van een verzuimtraining

Een verzuimtraining kan een hele effectieve manier zijn om er voor te zorgen dat er zo min mogelijk verzuim wordt genomen binnen je bedrijf. Een verzuimtraining is namelijk vooral gericht voor de werkgevers, hiermee leer je hoe je signalen kan herkennen dat iemand verzuim gaat nemen en hoe je dit het beste kan aanpakken. Maar het is ook goed dat werknemers zich zelf bewust worden van hun eigen gezondheid en hoe ze hierin kunnen investeren. Het is belangrijk dat het een normaal onderwerp wordt op de werkvloer, dat iedereen zich vrij voelt om te praten over verzuim. Je wordt hierbij ook op de hoogte gehouden van de regels en de wetgeving en dus ook hoe je moet omgaan met als een werknemer langdurig verzuim neemt.

Het in huis nemen van een vitaliteitscoach

Naast een verzuimtraining heb je ook nog een vitaliteitscoach die goed kan helpen. Dit is een persoon die de werknemers kan helpen bij het verbeteren van zowel hun welzijn als hoeveel energie ze hebben. Dit hoeft niet alleen op het mentale gebied in te spelen, ook zeker de fysieke gezondheid speelt een grote en belangrijke rol. Een vitaliteitscoach kan één op één met werknemers gaan zitten om persoonlijke hulp te bieden, maar je kunt er ook voor kiezen om de coaching sessies in groepen te houden zodat er met zijn alle over gediscussieerd kan worden. Dit kunnen sessies zijn die de werknemers informeren om voldoende rust te nemen, maar ook voor tips en tricks over hoe je zo gezond mogelijk kan leven waardoor je je ook zo goed mogelijk in je vel voelt. Ook krijg je tips om een gezonde werkplek te creëren voor je werknemers, maar ook hoe je op de werkvloer de werknemers kan stimuleren om gezonder te doen, denk bijvoorbeeld door fruit neer te zetten en alle snoep en andere lekkernijen weg te halen. 

Previous articleWerken in de bouw: waarom de betonproductie iets voor je kan zijn
Next articleEen nieuwe werknemer: zo kun je hem of haar thuis laten voelen in jouw bedrijf

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here