Een nieuwe werknemer: zo kun je hem of haar thuis laten voelen in jouw bedrijf

Als je een eigen onderneming hebt, dan kan het maar zo zijn dat je ook nieuwe werknemers aan moet nemen. Op die manier valt voor jezelf de last van je schouders en hoef je niet al het werk alleen op te pakken. Toch is het wel van belang dat je ervoor zorgt dat de nieuwe werknemer zich op zijn of haar plek voelt zodra ze begint met werken. Om dit te kunnen waarborgen, moet je natuurlijk diverse zaken oppakken. Hieronder beschrijven we precies hoe je hem of haar zo snel mogelijk kunt laten integreren en wat je hiervoor moet doen als werkgever.

Een tevredenheidsonderzoek

Allereerst is het natuurlijk goed om te peilen hoe je werknemers zich voelen binnen je bedrijf. Zo is het goed om een tevredenheidsonderzoek uit te voeren. Ook voor een nieuwe medewerker binnen je bedrijf is het goed om een onderzoek uit te voeren. Op die manier weet je precies waar hij of zij tegenaan liep in de eerste weken en kun je ervoor zorgen dat ze zich prettig voelen op de werkvloer. Door middel van een mto, is het een stuk gemakkelijker om te verbeteren. Zo weet je precies wat er gaande is op de werkvloer en kun je een prettige sfeer waarborgen.

Een speciaal programma volgen

Daarnaast is het ook prettig als je met een nieuwe werknemer een programma gaat volgen. Op die manier kan diegene gemakkelijk integreren in je bedrijf. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken dat ze zich niet op hun gemak gaan voelen. Je kunt een onboardingprogramma gaan volgen, die je ondersteunt van begin tot eind. Op die manier kan je nieuwe werknemer een paar stappen volgen om vervolgens binnen no time je bedrijf te snappen en de juiste werkzaamheden op te pakken. Met een programma weet je zeker dat je alle belangrijke punten van integratie hebt behandeld en kun je zonder problemen je werknemer aan het werk laten gaan.

Vaste begeleider aanwijzen

Als laatste is het van belang dat je een vaste begeleider aanwijst binnen je bedrijf, die de nieuwe medewerker op gang kan helpen. Zo is het voor de nieuwe werknemer namelijk duidelijk en hoeft hij of zij maar naar één persoon toe te stappen met vragen. Op die manier houd je de lijntjes kort en kan je met een gerust hart de nieuwe werknemer laten starten. Zorg er echter wel voor dat de persoon die je aanwijst voor het ondersteunen, vaak aanwezig is en er ook geschikt voor is. Op die manier kun je het inwerkproces goed laten verlopen.

Previous articleHoe zorg je ervoor dat werknemers gezond en productief blijven?
Next articleWat is een sociale ondernemer? Kan je zowel economisch zijn als sociaal?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here