Werken in de bouw: waarom de betonproductie iets voor je kan zijn

Een van de belangrijkste sectoren in onze samenleving is de bouwsector. Hoewel je het misschien niet altijd door hebt, is de invloed van de bouw overal om ons heen zichtbaar. Van woningen tot kantoren en van bruggen tot wegen; er wordt altijd wel ergens iets gebouwd. Een cruciaal onderdeel van deze sector is de betonproductie.

Beton is immers het fundament van onze (moderne) wereld. En je raadt het misschien al wel: in de betonproductie zijn talloze carrièremogelijkheden beschikbaar voor zowel technische als niet-technische professionals. Misschien is werken in de betonproductie ook wel iets voor jou. In dit artikel vertellen we je meer over deze branche en de mogelijkheden die werken in de betonproductie te bieden heeft.

Verschillende mogelijkheden voor carrière in betonproductie

Om te weten of een carrière in de betonproductie, zoals werken bij Bruil – een toonaangevende professional in hoogwaardige mortels en prefab beton, iets voor je is, is het goed om te kijken naar wat deze sector precies inhoudt en wat de voordelen ervan zijn. Beton is een onmisbaar materiaal in de bouw en wordt massaal gebruikt voor de fundering van gebouwen, het aanleggen van wegen, de constructie van bruggen en nog veel meer. Het grote voordeel van beton is dat het gevormd kan worden tot elke gewenste vorm en dat het daarmee op diverse manieren toe te passen is. Binnen deze sector zijn verschillende carrièremogelijkheden beschikbaar.

Je kunt bijvoorbeeld aan de slag gaan als betontechnoloog of betonlaborant, dan zit je in deze branche aan het juiste adres. Maar: ook andere functies zoals constructeur, kraanmachinist, mengmeester en monteur elektrotechniek passen binnen de betonproductie. En wat dacht je van een carrière als productieleider, productiemanager of productiemanager? Ook bouwkundig tekenaars, operators en service monteurs zijn meer dan welkom binnen deze sector. Binnen die functies kun je vaak doorgroeien. Kortom: er zijn veel verschillende mogelijkheden binnen de betonproductie, dus de kans is groot dat er iets voor je tussen zit. 

Waarom je kunt kiezen voor een carrière in de betonproductie

Een carrière in de betonproductie biedt verschillende voordelen. Zo is de betonproductie een sector die voortdurend evolueert, waarbij er altijd ruimte is voor nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Dat geldt ook voor jouw werk binnen de betonproductie. Andere voordelen zijn onder andere:

  • De betonproductie biedt verschillende carrièremogelijkheden aan, zoals je hierboven kunt lezen. Denk aan technische functies, maar ook aan meer commerciële rollen. Bedrijven zoals het hierboven genoemde Bruil investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers door middel van training en opleiding, waardoor je de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen en je vaardigheden te verbeteren.
  • Wat ook fijn is om te weten, is dat de bouwsector een stabiele en betrouwbare sector is om in te werken. Er is een constante vraag naar beton en andere bouwmaterialen, evenals naar professionals die ermee kunnen werken. Dit houdt in dat banen in de betonproductie over het algemeen een hoge werkzekerheid bieden. 
  • De lonen in deze sector zijn vaak goed. Ook is er sprake van aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waardoor het interessant is om in deze sector te blijven werken.
  • Nog een leuk voordeel is het feit dat je binnen de betonproductie tastbaar resultaat van je harde werk kunt zien. Hierbij heeft je werk een directe impact op de wereld om je heen. Je werkt immers mee aan gebouwen, wegen, bruggen en andere constructies die direct zichtbaar zijn in de omgeving om je heen.

Werken bij Bruil: innovatief, uitdagend en zekerheid

Ben je op zoek naar een carrière in de betonproductie dan raden we je aan om een kijkje te nemen bij Bruil, een innovatieve specialist in hoogwaardige mortels en prefab beton. Bruil biedt namelijk het beste van twee werelden: het bedrijf is innovatief, maar ook traditioneel. Bruil is een familiebedrijf met meer dan een eeuw ervaring, maar heeft tegelijkertijd het karakter en de dynamiek van een start-up. Je kunt je vast wel voorstellen dat dat verschillende voordelen met zich meebrengt. Daarom is het een interessante plek voor nieuwe werknemers.

Het bedrijf werkt op verschillende locaties in Nederland waar zowel ruwbouw als afbouwproducten worden gemaakt. Bruil levert totaalpakketten van betonmortel, droge mortel en prefab beton aan de woning- en utiliteitsbouw. Ook maken de experts van Bruil architectonisch beton met behulp van de innovatieve 3D printmogelijkheden. Met zowel nieuwe als oude technieken weet het bedrijf al tientallen jaren langdurige relaties met zowel opdrachtgevers als medewerkers in stand te houden. Neem dus zeker een kijkje bij Bruil als je interesse hebt in een carrière in de betonproductie.

Previous articleHet voordelen van financial lease voor gebruikte auto’s
Next articleHoe zorg je ervoor dat werknemers gezond en productief blijven?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here