Mannenblog beginnen in 2024. Hoe dan? Tips en meer.

kenmerken workaholic

Een mannenblog beginnen, maar hoe dan? We lezen het niet veel op internet. Mensen geven natuurlijk niet hun tips en tricks weg. Maar wij zijn hier to help! Be a gunner! Aldus onder andere Life of an Artist en Carriere Tijd.

Wij zijn hier voor creatieve ondernemers, zowel vrouwen als mannen en jongeren.

Er zijn wel al veel mannen blogs, denk dan aan manners.nl, man-man.nl, manify.nl, dailybase.nl, b4men.nl. Allemaal gericht op de doelgroep mannen. Maar wie nog goede ideeën heeft kan er altijd tussen komen, toch? Positief denken en kijken naar de mogelijkheden. Ben jij een fanatiek ondernemer? Lees dan vooral verder.

Kijk naar je concurrenten en doe wat zij doen, maar dan net even beter en origineler. Kom met andere ideeën. Geef er een andere draai aan.

Je hoeft geen marketing genie te zijn. Je moet gewoon net even weten hoe je het moet aanpakken en de marketing kan je ook aan anderen over laten. Vaak begin je alleen, maar ga je verder als team, als je het goed aanpakt tenminste en als je de juiste mensen vindt.

Wie denkt bloggen uit is in 2024, heeft het goed mis. In deze overheersende video content markt, liggen er juist weer kansen voor blogs. Iedereen stopt met bloggen, terwijl er dagelijks nog genoeg Gegoogled wordt en mannen op zoek zijn naar informatie en nieuwtjes. Doe er dus je voordeel mee!Er is ook ontzettend veel vraag naar gesponsorde content met links. heb je dus een goede domeinnaam met goede content en goede statistieken? Dan kan je goed verdienen met je blog of misschien wel meerdere blogs.

Dus hoe en waar begin je?

1.Leg een domeinnaam vast

Je hebt een domeinnaam nodig. Je kan deze vastleggen bij bijvoorbeeld hostnet.nl.

Een probleem: veel domeinnamen zijn al weg dus je moet er misschien 1 kopen. Domeinnamen is een hele handel. Goede namen zijn soms miljoenen waard. Denk dan aan Wij vonden het dan ook wel bijzonder dat carrieretijd.nl nog beschikbaar was. Het draait in deze tijd veel om carrière maken, meer dan vroeger dus een perfecte domein naam voor ons concept. Ook artistheat.com was nog vrij. Hoe dan?Niemand die daar op is gekomen?

2.Een goede website

Je hebt een originele website nodig. Geen boring oldskool blog. Nee een dope website met een origineel design. En dat hoeft je geen duizenden euro’s te kosten. 250 dollar voor een website? Vraag rond in je netwerk of kijk op websites zoals Fiverr en Upwork. Ondernemen hoeft niet gelijk duizenden euro’s te kosten., Begin gewoon simpel en vraag rond op social media of LinkedIn.

3. Ccontent is key

Dan bedenk goede categorieën. Zoal life, dating, carrière, auto’s, food, vrouwen etc en schrijf de beste content. Wat willen mannen lezen? Wat vinden mensen interessant? Kijk naar je concurrenten, maar don’t copy. Geef er je eigen draai aan. Je kan ook tekstschrijvers inhuren. Goede en betaalbare zijn er tegenwoordig genoeg te vinden. Maar je kan ook denken aan CHAT GPT. Kijk wel goed naar je teksten en pas ze zo nodig aan. Het zijn niet altijd de meest kwalitatieve teksten.

4.Marketing

Ook marketing is key. Je kan als een gek adverteren op social media, maar uiteindelijk komen de meeste bezoekers via Google en verdien je het meest als je veel organische bezoekers hebt. Focus je dus op keywords en content waar naar Gegoogled wordt.

Maar vergeet social media niet. Het gaat uiteraard ook op naamsbekendheid. Mensen kunnen ook vaak naar je website komen voor inspiratie en tips. Maar het beste is toch om te investeren in SEO. Lees hier meer daarover.

5.en vooral volhouden!

Bloggen en online magazines: het is een lange termijn strategie. Verwacht niet meteen succes. Wij zijn nu 3 jaar bezig met carrieretijd.nl en zitten op de 10.000 unieke bezoekers. Dat kosten veel moeite en uiteraard ook een stukje marketing. Uiteraard streven wij naar 100k of meer bezoekers. Dit kost tijd. Blijf schrijven en hou vol. Wie weet zit je wel op de miljoen bezoekers na 10 jaar. You never know.

Succes en hou onze site in de gaten voor meer tips.

Wil jij nou liever hier niet aan beginnen en klinkt beleggen jou veel beter in de oren? Bekijk dit dan eens.

Image: unsplash

Previous articleWat voor werk doet Selma Omari eigenlijk?
Next articleWat is er aan de hand met ondernemer Kanye West in 2023?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here