Een nieuw kantoorpand? 

Als je bedrijf gaat uitbreiden of verhuizen krijg je te maken met een nieuw kantoorpand waarin je helemaal vanaf nul moet beginnen. Best een uitdaging. Hoe richt jij dit kantoorpand zo slim mogelijk in? Wij helpen je op weg!

Koop verstandig in

Voor de inrichting van het kantoor moet ontzettend veel ingekocht worden. Er kan waarschijnlijk een hoop verhuisd worden vanaf het oude pand, maar lang niet alles. Misschien heb je nieuwe tafels nodig, een nieuw ventilatiesysteem, een nieuwe koffieautomaat. Doe goed onderzoek naar waar je deze dingen zo voordelig mogelijk kunt krijgen. Bij voorkeur een groothandel in de buurt, zodat de verzendkosten laag blijven. Ga voor al je apparatuur op zoek naar een goede technische groothandel. Probeer het aantal leveranciers ook zo veel mogelijk te beperken om de boel overzichtelijk te houden. Dit scheelt een hoop in de administratie en in de tijd die je kwijt bent aan communicatie met de leverancier.

Houd rekening met de gezondheid van je personeel

We weten allemaal dat zitten het nieuwe roken is en dat een kantoorbaan daarmee niet de gezondste baan op aarde is. Houdt rekening met de gezondheid van je personeel door te investeren in goede meubelen, bij voorkeur goedgekeurd door de ARBO, en te zorgen dat er ook wel even een eindje gelopen moet worden naar de keuken en koffie-automaat. Plaats wat groen in de ruimte, zoals wat mooie vetplanten, om de lucht gezond te houden en installeer een goed ventilatiesysteem, zeker als er geen mogelijkheid is een raampje te openen.

Voldoende licht

Mocht de mogelijkheid er zijn om ook wat aan de ramen te doen: zorg dat er voldoende licht binnenvalt in het kantoorpand. Zeker in de winter kan het zijn dat sommig personeel gedurende een werkdag geen daglicht ziet. Dat komt de productiviteit niet bepaald ten goede. Een goede vuistregel om aan te houden is: in ruimtes waar mensen langere tijd verblijven moet het raamoppervlakte een kwart van het vloeroppervlak zijn. Zo krijgt jouw personeel gedurende de dag ook nog eens voldoende vitamine D binnen.

Houd het rustig

Het is leuk om de kantoorruimte te decoreren met een leuke geverfde muur, hier en daar een plantje en wat gezellige kunst, dat maakt de werkdag ook draaglijker. Maar een kantoor is uiteindelijk een productieve ruimte. Richt de ruimte dus levendig, maar praktisch in. Houdt het rustig zodat personeel dat snel afgeleid is ook rustig aan de slag kan in de ruimte. Je zou bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van scheidingswanden of van wandpanelen om de werkruimte rustig en productief te houden.

Previous articleHet belang van een ondernemerscoach voor je bedrijf
Next articleKickstart je carrière met autisme

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here