Salaris vuilnisman 2024. Wat verdien je dan?

salaris vuilnisman 2023

Hier zijn veel mensen benieuwd naar. Verdient het nou goed of niet?

Een vuilnisman zorgt ervoor dat de kliko’s geleegd en vuilniszakken of ander afval opgehaald worden. Hoewel hiervoor vroeger altijd mensen werden ingezet, is het steeds meer het geval dat de Vuilnisman alleen nog maar chauffeur is en dat de vuilniswagen zelf de bakken optilt en verwerkt.

In bijna elke gemeente wordt het afval op een andere manier ingezameld, waardoor het werk van een Vuilnisman per gemeente erg kan verschillen. In sommige gemeentes heeft men de geautomatiseerde vrachtwagens, in anderen werkt men nog met vuilniszakken.

Het salaris van een vuilnisman kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de werkgever, de locatie, de ervaring en de verantwoordelijkheden van de werknemer. Over het algemeen ligt het salaris van een vuilnisman tussen de €1.700 en €2.500 bruto per maand.Het gemiddelde salaris voor een vuilnisman (m/v) is € 13,35 per uur in Nederland, maar dit hangt natuurlijk af van verschillende zoals hierboven genoemd.

Het salaris kan ook verschillen per type werkzaamheden dat wordt uitgevoerd binnen de afvalverwerkingssector. Zo kan een chauffeur van een vuilniswagen bijvoorbeeld meer verdienen dan een belader.

Het werk als vuilnisman is fysiek uitdagend en vereist vaak vroege starttijden en lange werkdagen. Toch is het een belangrijk en essentieel beroep in de maatschappij, omdat het zorgt voor een schone en gezonde omgeving.

Enkele belangrijke vaardigheden die je moet hebben zijn omgaan met veranderingen, flexibel gedrag, aandacht voor details, zelfmotivatie etc.

Iets voor jou?

Solliciteer hier!

Previous articleWerken in de bouw zonder ervaring.
Next articleCarriere Max Verstappen. Hoe rijk is hij eigenlijk? Lees hier alles.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here