Slaapproblemen. Waar kan ik het beste werken? Avonden?

Slaapproblemen. Meer mensen hebben hier last van dan je denkt. Half nederland zit aan de slaappillen en heeft moeite met inslapen of doorslapen. Zelf ben ik ook echt geen ochtendmens.

Bij het kiezen van een geschikt beroep voor iemand met slaapproblemen is het belangrijk om rekening te houden met flexibiliteit, de mogelijkheid om het werkrooster aan te passen en de aard van het werk zelf.

Hier zijn enkele beroepen die mogelijk geschikt zijn voor mensen met slaapproblemen:

1.Freelance schrijver of grafisch ontwerper

Deze beroepen bieden vaak flexibele werktijden, waardoor je je werkschema kunt aanpassen aan je slaapbehoeften. Je kunt taken uitvoeren wanneer je je het meest alert en productief voelt. Dit kan je ook in de avond doen of als je dus niet kan slapen in de nacht.

2. Programmeur of software-ontwikkelaar

De IT-industrie staat bekend om zijn flexibele werkculturen, met veel mogelijkheden voor telewerken en aanpassing van werktijden. Dit stelt je in staat om te werken wanneer je je het beste voelt. Je kunt kiezen voor avonden etc en dit bespreken met je manager.

3. Influencer/blogger

Als influencer, YouTuber, Tiktoker, Instagrammer of blogger (of misschien ben je het wel allemaal) kan je bezig zijn met je account wanneer je wilt. Ik (Mandyb) blog/schrijf vaak in de avonden of weekenden naast mijn andere werkzaamheden. Influencer zijn is niet een makkelijk beroep. Je moet continue bezig zijn met je account en fans. Ook een blog heeft nieuwe content nodig en promotie/marketing. De ene maand is het lonend en de volgende weer niet. Je hebt geen zekerheid van een vast inkomen.

3.Virtual assistant

Als virtuele assistent kun je administratieve taken en organisatorisch werk voor anderen uitvoeren. Dit kan je de flexibiliteit geven om te werken wanneer het voor jou het beste uitkomt. Je kan dit doen als freelancer en bijvoorbeeld opdrachten zoeken op Upwork of andere freelance websites.

4. Nachtbewaker of nachtdienstmedewerker (in de zorg bijvoorbeeld)

Als je toch al moeite hebt om een normaal dag-nachtritme aan te houden, kan een baan met nachtdiensten een optie zijn. Dit omvat beroepen zoals nachtbewaking, beveiliging, nachtzorg in de gezondheidszorg en meer. In de zorg zijn ook genoeg slaapdiensten/nachtdiensten te vinden.

5.Fotograaf

Als je van fotografie houdt, kun je bijvoorbeeld op freelance basis werken. Fotoshoots kunnen worden gepland op tijden die passen bij je slaapschema en creatieve energie. Uiteraard zullen er ook wel eens shoots in de ochtend zijn, maar in principe ben je vaak je eigen baas. Het is wel een competitief beroep.

6. De zorg/ambulante begeleider

Uiteraard is de zorg de optie voor mensen die niet goed slapen. Je kan voor avonddiensten gaan en jouw voorkeur aangeven. In de zorg kan je vaak in de avonden werken, zowel als begeleider, maar ook als helpende, helpende plus of verzorgende. Veel mensen denken aan ochtenden in de zorg. Maar je kan ook aangeven dat je alleen avonddiensten wilt draaien. Niet elke werkgever zal daar mee akkoord gaan. Vaak wordt verwacht dat je alle diensten kan draaien, maar als zzp’er of flexer kan je bijvoorbeeld alleen reageren op de diensten die jij graag wil (avond of nacht dus). Ook als ambulant begeleider heb je vaak te mensen met mensen die gewoon werk hebben of dagbesteding en dus alleen s’avonds kunnen afspreken.

We hopen dat je wat hebt aan deze tips en jouw beroep vind. Werken met slaapproblemen? Half Nederland doet het gewoon!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here