Slaapproblemen, waar kan ik het beste werken? Avonden?

Slaapproblemen. Meer mensen hebben hier last van dan je denkt.

Bij het kiezen van een geschikt beroep voor iemand met slaapproblemen is het belangrijk om rekening te houden met flexibiliteit, de mogelijkheid om het werkrooster aan te passen en de aard van het werk zelf. Hier zijn enkele beroepen die mogelijk geschikt zijn voor mensen met slaapproblemen:

1.Freelance schrijver of grafisch ontwerper

Deze beroepen bieden vaak flexibele werktijden, waardoor je je werkschema kunt aanpassen aan je slaapbehoeften. Je kunt taken uitvoeren wanneer je je het meest alert en productief voelt. Dit kan je ook in de avond doen.

2. Programmeur of software-ontwikkelaar

De IT-industrie staat bekend om zijn flexibele werkculturen, met veel mogelijkheden voor telewerken en aanpassing van werktijden. Dit stelt je in staat om te werken wanneer je je het beste voelt. Je kunt kiezen voor avonden etc en dit bespreken met je manager.

3. Influencer/blogger

Als influencer, YouTuber, Tiktoker, Instagrammer of blogger (of misschien ben je het wel allemaal) kan je bezig zijn met je account wanneer je wilt. Ik (Mandy) blog vaak in de avonden of weekenden naast mijn baan. Influencer zijn is niet een makkelijk beroep. Je moet continue bezig zijn met je account en fans. Ook een blog heeft nieuwe content nodig. Wij hebben ook www.lifeofanartist.nl en het Engelse blog www.iammandyb.com.

3.Virtual assistant

Als virtuele assistent kun je administratieve taken en organisatorisch werk voor anderen uitvoeren. Dit kan je de flexibiliteit geven om te werken wanneer het voor jou het beste uitkomt. Je kan dit doen als freelancer en bijvoorbeeld opdrachten zoeken op Upwork of freelancer.nl.

4. Nachtbewaker of nachtdienstmedewerker

Als je toch al moeite hebt om een normaal dag-nachtritme aan te houden, kan een baan met nachtdiensten een optie zijn. Dit omvat beroepen zoals nachtbewaking, beveiliging, nachtzorg in de gezondheidszorg en meer.

5.Fotograaf

Als je van fotografie houdt, kun je op freelance basis werken. Fotoshoots kunnen worden gepland op tijden die passen bij je slaapschema en creatieve energie. Uiteraard zullen er ook wel eens shoots in de ochtend zijn, maar in principe ben je vaak je eigen baas.

6. Wetenschappelijk onderzoeker of laboratoriumtechnicus

In de wetenschappelijke sector kun je vaak flexibele werktijden vinden, vooral als je in een laboratoriumomgeving werkt waar experimenten vaak op ongebruikelijke tijden worden uitgevoerd

7. De zorg

In de zorg kan je vaak in de avonden werken, zowel als begeleider, maar ook als helpende, helpende plus of verzorgende. Veel mensen denken aan ochtenden in de zorg. Maar je kan ook aangeven dat je alleen avonddiensten wilt draaien.

Het is echter belangrijk op te merken dat niet elk beroep geschikt zal zijn voor mensen met slaapproblemen. Het is cruciaal om een gezond evenwicht te vinden tussen werk, slaap en algemeen welzijn. Overleg met een loopbaancoach, een medisch professional en/of een slaapspecialist om de beste beslissing te nemen op basis van jouw specifieke situatie en behoeften.

Previous articleHooggevoeligheid op de werkvloer. Wat nu?
Next articleHoeveel sparen Nederlanders gemiddeld per maand?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here