Thuiswerk? Drie tips voor meer focus

Sinds de pandemie is (een aantal dagen in de week) thuiswerken steeds meer de norm geworden. Het is best fijn om niet dagelijks de ochtend- en avondspits te hoeven trotseren en in het gezelschap van je huisdieren te kunnen werken. Thuiswerken zorgt wel voor minder concentratie bij veel mensen. Gelukkig zijn er een aantal opties om dit probleem te verminderen. Van simpele dingen als leuke pauzes houden tot het huren van een inspirerende vergaderlocatie: dit zijn drie tips om je beter te kunnen concentreren bij het thuiswerken. 

Kies een goede plek om te werken

De eerste tip is om een geschikte plek te kiezen om te werken. Dit kan natuurlijk je bureau zijn, maar je kunt ook kiezen om op een inspirerende plek te gaan werken. Hierdoor kun je genieten van het werken op andere plekken en het werkt vaak ook beter voor de concentratie. Ga bijvoorbeeld in de plaatselijke bibliotheek zitten of bezoek een café waar je kunt werken. Moet je ook vergaderen? Dan kun je er ook voor kiezen om samen met de anderen naar Ruwenberg te gaan. Dit soort prachtige locaties biedt de mogelijkheid om met een groter gezelschap te vergaderen. Dit is ook erg praktisch voor grotere vergaderingen die je niet op de zaak zelf kunt houden, omdat daar te weinig ruimte is. 

Plan leuke pauzes

De tweede tip is om af en toe een pauze te plannen en deze in te richten met een leuke activiteit, zodat je even je hoofd kunt leegmaken. Je kunt natuurlijk simpel een rondje wandelen, maar je kunt ook lokaal ergens lunchen. Een andere optie is om een lekker en snel recept te koken of bakken. Ook kun je ervoor kiezen om samen met vrienden een half uurtje te picknicken buiten. Op die manier kun je even jezelf even rust gunnen en ondertussen even genieten van een lekker hapje met vrienden. Het is verstandig om ieder anderhalf uur een pauze van ongeveer een kwartier in te plannen. Het is bewezen dat deze korte pauzes je helpen met het verhogen van je concentratie. Daarbij zorgt het er ook voor dat je je weer energieker zult voelen.

Gebruik een timemanagement systeem

De laatste tip is om een time management systeem te gebruiken. Hierdoor kun je meer overzicht creëren, waardoor je je beter kunt concentreren. Er zijn verschillende apps waarin je alles bij kunt houden, maar je kunt dit natuurlijk ook doen met behulp van een agenda. Maak een lijst met alle taken van die dag en verdeel ze onder in taken die je in minder dan een half uur af hebt en taken die langer dan een half uur duren. Door de taken te ordenen en er prioriteiten aan te hechten, heb je er al over na gedacht. Hierdoor begin je makkelijker aan de taken en blijf je ook geconcentreerder. Je hebt bijvoorbeeld Evernote, Todoist voor to-lijsten, of braintoss voor ideeën die spontaan in je opkomen. Maak jij er al gebruik van?

Previous articleIs het leuk om als kapper te werken? Is dit iets voor jou?
Next articleHet vermogen van Aran Bade. Hoe rijk is deze man?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here