Uw oude hardware is nog geld waard! 

Goede hardware is erg belangrijk voor bedrijven, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat u oude elektronische apparaten zomaar moet houden. Hoewel u misschien de neiging heeft om uw oude hardware naar het containerpark te brengen, bestaan er nog andere oplossingen: uw hardware laten opkopen bijvoorbeeld.

Waarom is uw hardware laten opkopen zo’n goed idee en wat zijn de voordelen? Hieronder leest u meer!

Waarom moet u uw oude hardware niet weggooien?

Tegenwoordig vindt u heel wat bedrijven die oude hardware opkopen van andere ondernemingen. Dit zijn de voordelen:

1. Een eerlijke prijs voor oude hardware

Hardware op de afvalhoop is weggegooid geld, want het is wel degelijk mogelijk om nog een goede prijs te krijgen voor oude elektronische apparaten. Bij een erkende opkoper krijgt u van een eerlijke restwaarde, zodat u wel degelijk financieel voordeel haalt uit oude en/of ongebruikte hardware. Het voordeel daarvan is natuurlijk dubbel: u maakt immers ook plaats vrij in uw bedrijf!

2. Veilig uw hardware verkopen

Een van de grootste zorgen waar bedrijven mee zitten als ze hun hardware verkopen, is dat gevoelige informatie die op elektronische apparaten en computers staat, gestolen kan worden. Een begrijpelijke zorg, maar als u uw hardware verkoopt aan een erkende opkoper vormt dat geen probleem. Alle data die erop staat, wordt immers meteen verwijderd vooraleer het apparaat weer op de markt terechtkomt. Zo slaapt u op beide oren bij de verkoop van uw hardware.

3. Voor kleine en grote hoeveelheden hardware

Nog een voordeel van uw hardware laten opkopen? Er zijn mogelijkheden voor zowel hele kleine of beginnende als voor grote, internationale bedrijven. De hoeveelheid verouderde hardware varieert sterk naargelang de situatie en de omvang van het bedrijf, maar dat is geen probleem. Bij een erkende opkoper bent u aan het goede adres om allerlei soorten apparaten te laten opkopen, waaronder:

  • computers
  • laptops
  • smartphones

Of u nu een paar oude gsm’s heeft liggen waarmee u niets bent of een hele reeks verouderde computersystemen die alleen maar in de weg liggen, een opkoper koopt alles van u over.

4. Bijdragen aan het milieu

Ten slotte is uw hardware laten opkopen een slimme zet omdat u er een duurzame zet mee doet. Milieuvriendelijk te werk gaan, dat is troef tegenwoordig en dat betekent dat bedrijven er alles aan moeten doen om oude apparaten te laten recycleren of hergebruiken. Door oude hardware een tweede leven te geven, draagt u bij aan een gezond milieu en een betere maatschappij. Als u beseft dat u er ook nog eens geld voor krijgt, is dat natuurlijk nog beter.

Uw hardware doorverkopen? Houd hier rekening mee

Het doorverkopen van uw hardware klinkt dus zeker interessant, maar dat wil niet zeggen dat u zomaar op de eerste de beste opkoper kunt vertrouwen. Het loont de moeite om onderzoek te doen naar de verschillende opties, rekening houdende met:

  • de betrouwbaarheid van de opkoper
  • de aangeboden prijzen
  • een eventueel ophaalservice
  • de mogelijkheden voor particulieren en/of bedrijven

Erkende opkopers, zoals CTC IT Solutions, geven u echt waarde voor uw hardware en zijn dus een goede partner als u van uw oude systemen af wilt.

Previous articleLaat je carrière niet voortijdig stranden door financiële tegenslagen
Next articleGeld verdienen met Youtuben over geld in 2024. Hoe dan?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here