Vermogen van Geert Wilders. Benieuwd?

wie is er miljardair in nederland

Geert Wilders. Wie kent hem niet?

Geert Wilders (Venlo, 6 september 1963) is een Nederlands politicus. Hij is partijleider van de Partij voor de Vrijheid (PVV) en namens deze partij fractieleider in de Tweede Kamer en hij is de verkiezingwinnaar. Wie had dat gedacht? Mensen zijn de VVD gewoon zat en terecht.

Wilders komt naar eigen zeggen uit een stabiel, gelukkig gezin, al was hij niet “de braafste tiener”. Politiek-historicus Koen Vossen noemt hem “een eigenwijze, lastige jongen zonder bovenmatige talenten of bijzondere interesse”, aldus de NPO.

Welke opleiding heeft hij eigenlijk gedaan?

Na de voltooiing van zijn mavo- en havo-opleiding aan het St. Thomas College in Venlo, volgde Wilders een opleiding bij de Stichting Opleiding Sociale Verzekeringen te Amsterdam.

En dan hoe gaat zijn carriere verder?

Geert Wilders begint zijn politieke loopbaan in 1990 als fractiemedewerker en speechschrijver van de VVD. 

In 2004 werd hij echter Geert Wilders voor het eerst bekend als politicus in Nederland. Van 2004 tot 2006 had hij een eenmansfractie genaamd de Groep Geert Wilders. In 2006 werd dit omgezet tot de PVV partij. Hij werd hier uiteraard fractievoorzitter van en tot op heden is hij dit gebleven. Geert Wilders staat bekend om z’n felle mening op het gebied van de EU, Euro en immigratiebeleid in Nederland en natuurlijk om zijn opvallende kapsel.

Salaris Geert Wilders in de Tweede Kamer

Wilders is een van de langst zittende politici van ons land. Sinds 1998, met een korte onderbreking in 2002, is hij namelijk al Tweede Kamerlid. Je kunt je voorstellen dat de Venlonaar in deze tijd een indrukwekkend vermogen heeft opgebouwd.

Als lid van de Tweede Kamer krijgt Geert Wilders een vast salaris betaalt vanuit de regering. Hij krijgt per jaar € 116.630 euro aan salaris. Dit komt maandelijks meer op bijna € 10.000 euro per maand. Aan het einde van het jaar krijgt hij overigens ook nog een eindejaarsuitkering van gemiddeld 8% van z’n salaris. Geert Wilders krijgt dus alleen al vanuit de Tweede Kamer een flink salaris betaalt.

Vermogen Geert Wilders

Er is niet bekend hoe rijk hij is, maar doordat hij al een behoorlijke tijd in de Tweede Kamer zit heeft hij een aardig vermogen opgebouwd. Z’n vermogen wordt geschat op € 1 miljoen euro. Maar dit is dus niet zeker!

Wil jij nou ook graag miljonair worden? Rijk worden door te beleggen? Meer leren? bekijk dit dan eens.

Bron: freeband & wikipedia & npokennis. IMage: unsplash

Previous articleHet vermogen van Sonja Bakker in 2024. Benieuwd?
Next articleWie is er miljardair in Nederland?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here