Voordelig zakelijk een auto aanschaffen met financial lease 

Als ondernemer wil je een groot deel van het startkapitaal van je eigen bedrijf gebruiken voor investeringen in marketing, productiecapaciteit en het personeelsbestand. Voor een eerste auto van de zaak is vaak maar een beperkt budget beschikbaar. Een auto levert immers minder op dan een tweede machine. Alternatief voor het gebruik van je startkapitaal om een auto te kunnen kopen is financial lease. Vergelijk het met het abonnement van je mobiele telefoon; maandelijks los je de zakelijke auto voor een deel af. Verwar financial lease niet met operational lease. In het eerste geval heb je veel meer vrijheid. Zo kies je zelf waar je de auto laat verzekeren. 

Dit artikel vertelt je meer over de voordelen van financial lease voor zzp. In welke situaties is financial lease interessant? Wat zijn de fiscale voordelen hiervan ten opzichte van bijvoorbeeld operational lease? 

Belangrijke voordelen van financial lease voor ondernemers 
Ondernemers profiteren met financial lease van verschillende voordelen. Zo zijn zij direct eigenaar van een auto. In dat opzicht valt financial lease fiscaal bekeken te vergelijken met een eenmalige investering in een bedrijfswagen. De auto kan worden toegevoegd aan de balans van de organisatie, wat de mogelijkheid biedt om hierop af te schrijven. Daarbij heb je maandelijks de mogelijkheid om de betaalde btw af te trekken van de ontvangen btw. 

Een ander belangrijk voordeel werd eerder al genoemd: het behoud van het eigen vermogen in de organisatie. Dit vermogen wil je het liefst gebruiken om de productiecapaciteit zo snel mogelijk uit te breiden. Zeker wanneer je onlangs begonnen bent met ondernemen. 

Grote mate van flexibiliteit bij financial lease 
Naast de fiscale voordelen van financial lease voor ondernemers, biedt het je ook een grote mate van flexibiliteit. Je las al dat je zelf kunt kiezen waar je de auto verzekert. Die vrijheid heb je ook rond het onderhoud van het voertuig. De leasemaatschappij bepaalt niet waar je de auto moet onderhouden; dit bepaal je zelf. Zo kun je altijd de goedkoopste oplossing zoeken. Waar je bij operational lease vooraf kiest hoeveel kilometer je op jaarbasis met de auto wilt kunnen rijden, is dat bij financial lease niet vereist. Je profiteert van een onbeperkte kilometrage. 

Daarbij kun je ook zonder jaarcijfers, als startende ondernemer, voor een financial leasecontract kiezen om toch een bedrijfsauto aan te kunnen schaffen in deze eerste fase. Gaat het financieel goed met je bedrijf? Je kunt een contract flexibel vervroegd inlossen. 

Previous articleHoe krijgt u de beste casino speelervaring zonder registratie?
Next articleWat is ambitie en hoe belangrijk is het hebben van ambitie?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here