Waarom zou je een aansprakelijksheidsverzekering afsluiten?

Waarom zou je dat eigenlijk doen? Waarom zou je een aansprakelijksheidsverzekering afsluiten? We willen op Carrière Tijd ook tips geven omtrent geld en belangrijke verzekeringen. Er komt meer kijken bij ondernemen, werk etc, maar ook bij een huishouden.

In Nederland is het niet verplicht om deze verzekering af te sluiten. Het kan wel handig zijn om wel een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten en dit dus wel te doen. Waarom het verstandig is om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, leggen we je hieronder uit. Zelf heb ik ook een verzekering en ik ben hier erg blij mee. Een ongeluk zit in een klein hoekje en je kan maar beter gedekt zijn.

Hier twee redenen waarom het een goed idee is om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten:

1.Voorkom financiële problemen

Uiteraard voorkomt het financiële problemen. Als jij een schade veroorzaakt, dan ben je volgens de wet ook aansprakelijk voor die schade. Ben je hiervoor niet verzekerd via een aansprakelijkheidsverzekering, dan moet je de schade uit eigen zak betalen. Bij een kleine schade is dit uiteraard niet zo erg.

Maar het kan ook heel anders lopen. Stel je bijvoorbeeld voor dat je bij een ongeval betrokken raakt en dat iemand anders door jou gewond raakt? Dan kan het bedrag snel oplopen en kun je het meestal niet meer zelf betalen. Je kunt hierdoor misschien zelfs in ernstige financiële problemen komen. Om dit dus te voorkomen kun je ervoor kiezen om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Financiële problemen voorkomen kan dus een goede reden zijn om een aansprakelijksverzekering af te sluiten.

2.Verzekerd voor schade door kinderen en huisdieren

Deze schadeverzekering dekt het hele gezin, je huisgenoten en je huisdieren. Ook geleende spullen zijn meeverzekerd.

Als jij bijvoorbeeld kleine kinderen hebt dan merk je dat er vast wel eens iets stuk gaat in huis. Denk bijvoorbeeld aan die mooie kast van je opa of een laptop van het klasgenootje van je dochter. Met een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook schade gedekt die is veroorzaakt door gezinsleden. Het kan iedereen gebeuren, dus ook je kinderen. Maar het kan ook tijdens een logeerpartij gebeuren. Ook dan ben je verzekerd.

Het kan om bovenstaande redenen slim zijn om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Voor een paar euro in de maand ben je verzekerd voor de schade die jij veroorzaakt, maar dus ook die van je kinderen.

Ook schade die is veroorzaakt aan anderen door je hond of kat is gedekt via de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. 

Neem geen risicio en dek je in!

Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan iedereen gebeuren.

Ik ben er in ieder geval erg blij mee.

Nu jij nog!

Previous articleHoe je rekening houdt met de wensen en behoeften van je medewerkers bij het maken van een rooster
Next articleHet vermogen van Gordon in 2024.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here