Hoe verdient een uitzendbureau zijn geld?

wat verdient een uitzendbureau

Met al die uitzendbureau’s die er tegenwoordig zijn, vragen veel mensen zich af hoe er eigenlijk geld wordt verdiend.

Is het rendabel om zelf een uitzendbureau te beginnen? Carriere Tijd is er ook voor de ondernemers. Niet alleen voor diegene gewoon een baan zoeken.

We kennen tegenwoordig allemaal wel Tempo-team, Unique, Timing, Manpower, Adecco etc.

Maar hoe verdienen ze nou eigenlijk?

Een uitzendbureau verdient zijn geld door een commissie of margewinst te nemen op de lonen van uitzendkrachten die via het bureau worden ingehuurd door bedrijven. Het proces werkt als volgt:

.Bedrijven benaderen een uitzendbureau voor hulp bij het vinden van tijdelijke of permanente werknemers. Het uitzendbureau plaatst vervolgens een vacature voor de betreffende functie op zijn website of op vacaturesites. Kandidaten reageren op de vacature en solliciteren bij het uitzendbureau.

Vervolgens zaL het uitzendbureau de kandidaten interviewen, referenties checken en beoordeelt hun vaardigheden en werkervaring. Daarna zal het uitzendbureau de geschikte kandidaten voorstellen aan het bedrijf dat de werknemers zoekt. Het bedrijf beslist welke kandidaat het wil inhuren en informeert het uitzendbureau hierover.

Het uitzendbureau biedt de gekozen kandidaat een tijdelijk contract aan, dat meestal een vast uurtarief bevat voor de gewerkte uren, inclusief vakantiegeld en andere arbeidsvoorwaarden.Het bedrijf betaalt het uurtarief aan het uitzendbureau en het uitzendbureau betaalt op zijn beurt het salaris aan de uitzendkracht. Het uitzendbureau neemt een commissie of een marge van het uurtarief van de uitzendkracht als vergoeding voor zijn diensten en dekking van de overheadkosten, zoals loonadministratie, marketing en werving.

De hoogte van de commissie of marge die een uitzendbureau neemt, kan variëren en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het bedrijf, de vaardigheden en werkervaring van de uitzendkracht en de marktomstandigheden. Over het algemeen nemen uitzendbureaus een marge van 20% tot 50% van het uurtarief van de uitzendkracht.

Eisen uitzendbureau starten 2023? Hier enkele tips!

Lees ook vooral onze andere artikelen en begin vandaag nog met jouw onderneming.

Geld verdienen met beleggen? Is dat meer jouw ding? Bekijk dit dan eens.

Previous articleMeest populaire beroepen voor 2024. Lees het hier.
Next articleDoorwerken na je pensioen? Wat komt hier bij kijken? Hou je nog wel wat over?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here