Waarom werken in de zorg? Hier 5 redenen!

werken in de zorg

Waarom zou je willen werken in de zorg?

De zorg is een beroep voor mensen die graag anderen willen helpen, voldoening zoeken, graag onder de mensen zijn en lekker bezig willen zijn. Het is een mooi beroep en de zorg is meer dan alleen verpleegkundige of arts. Er zijn ontzettend veel zorgberoepen. Denk aan helpende, verzorgende, maar ook begeleider, ondersteunende begeleider, activiteitenbegeleider, arts, bedrijfsarts, kraamverzorgende, jongerenwerker, jongerencoach etc. Je kan werken met verstandelijk of geestelijk gehandicapten, maar ook met ouderen of jongeren. Je kan werken op een woongroep, maar ook ambulant of in een ziekenhuis of verpleeghuis.

5 redenen waarom werken in de zorg misschien wel iets voor jou is:

1. Je kunt echt een verschil maken in het leven van mensen

De zorg draait om mensen. Werk je in de zorg, dan zet jij je elke dag voor hen in. Je bent bezig met mensen helpen, ondersteunen, verzorgen etc. Je zorgt niet alleen voor de juiste behandeling, maar bent er daarnaast verantwoordelijk voor dat je patiënten goed geïnformeerd en verzorgd worden, je stelt hen en hun naasten gerust en biedt een luisterend oor als dat nodig is. Het luisterend oor bieden is ook zeer belangrijk.

2. Het is een dankbaar beroep

Het is een dankbaar beroep, maar niet altijd. Het ligt eraan met wie je werkt en welke doelgroep etc. Jongeren zijn bijvoorbeeld niet altijd even dankbaar. Je zet je 100% in om de gezondheid van je patiënten te verbeteren en dit wordt vaak wel beloond. De waardering en dankbaarheid van patiënten en hun familie is voor veel zorgprofessionals een belangrijke reden dat ze voldoening halen uit hun werk. Maar onthoud dat het niet altijd dankbaar is. Je kan ook veel over je heen krijgen. Cliënten kunnen veeleisend zijn en veel van je verwachten.

3.Er is altijd werk in te vinden

In de zorg is altijd werk te vinden. Er is erg veel aanbod, zowel in loondienst als ZZP. Ben je dus op zoek naar een beroep waar je altijd werk in kan vinden en waarbij je vaak kan wisselen van werkplek? Dan is de zorg voor jou. Veel mensen beginnen in loondienst, maar willen uiteindelijk toch meer afwisseling en vrijheid en gaan als ZZP’er verder. Uiteraard verdient dat ook meer.

4.. Geen dag is hetzelfde

De zorg kan erg afwisselend zijn. Het hangt een beetje af van de soort functie. Bij de ene functie zal het meer routine werk zijn, maar bij een functie als ambulant begeleider in de jeugdzorg kan je van alles tegenkomen. Hou jij van afwisseling, lekker bezig zijn en ambulant werken? Dan is dit misschien wel iets voor jou.

5. Flexibele roosters

Geen 9 tot 5 type? Join the club. In de zorg heb je veel verschillende soorten diensten. Het biedt veel flexibiliteit. Ben jij een kunstenaar of artiest en wil je graag in de avonduren werken? Dat kan zeker in de zorg. Veel mensen vinden die wisselende diensten juist vervelend, maar voor veel mensen is het juist ook een oplossing. Werken wanneer het jou uitkomt. Zeker als zzp’er heb je de keuze tussen verschillende diensten.

Wil jij lekker geld verdienen maar dan op een andere manier? Is beleggen meer jouw ding? Bekijk dit dan eens.,

Previous articleWil jij promotie maken? Enkele tips voor jou.
Next articleHet vermogen van Tino Martin. Benieuwd?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here