Wat is het verschil tussen een helpende en een helpende plus?

Iets voor jou? Help je graag mensen? Werk je graag zelfstandig bijvoorbeeld in een wijk? Of of lokaties? Werk je graag met mensen? Wil je iets betekenen voor de samenleving? Wil je

Een “helpende” en een “helpende plus” verwijzen naar twee verschillende niveaus van zorgverleners in de gezondheidszorg, maar ze lijken eigenlijk wel heel erg op elkaar. Als helpende plus heb je niet iets meer taken en verantwoordelijkheid.

Helpende

Een helpende, ook wel bekend als een “helpende in de zorg” of “helpende zorg en welzijn”, is een basisniveau zorgverlener. Helpenden ondersteunen vaak ouderen, zieken of mensen met een beperking bij dagelijkse activiteiten die zij niet meer zelfstandig kunnen uitvoeren. Deze activiteiten omvatten vaak zaken als wassen, aankleden, eten, bewegen en lichte huishoudelijke taken. Helpenden werken meestal onder toezicht en coördinatie van hoger opgeleide zorgprofessionals, zoals verpleegkundigen of verzorgenden.

Helpende Plus

Een helpende plus, soms ook wel aangeduid als “helpende zorg en welzijn plus”, is een niveau hoger dan een standaard helpende. Een helpende plus heeft meestal een breder scala aan taken en verantwoordelijkheden. Ze kunnen extra taken uitvoeren zoals het geven van medicatie, het verrichten van verpleegtechnische handelingen (zoals het verzorgen van wonden), het ondersteunen van cliënten bij complexere zorgbehoeften en het hebben van meer verantwoordelijkheid in het coördineren van zorgtaken.

  Het belangrijkste verschil tussen een helpende en een helpende plus ligt dus in het niveau van verantwoordelijkheid, de complexiteit van de taken en de mate van zelfstandigheid waarmee ze werken. Een helpende plus heeft over het algemeen meer training en vaardigheden dan een standaard helpende, waardoor ze in staat zijn om een bredere reeks zorgbehoeften aan te pakken.

  Er is dus eigenlijk weinig verschil, maar je ziet wel het verschil terug in het salaris.

  ben jij helpende? Laat je bijscholen tot helpende plus en vraag een hoger tarief.

 1. Previous articleWat is een lifecoach en wat kost een lifecoach?
  Next articleVerveling op werk. Hoe ga je hiermee om?

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here