Wat maakt iemand een goede ondernemer?

Ben jij benieuwd of jij het in je hebt om een goede ondernemer te zijn? Het ligt er natuurlijk wel een beetje aan wat voor soort ondernemer je bent. Run je een groot bedrijf met personeel of ben je een eenmanszaak. UIteraard zijn veel ondernemers creatief. Creatief kunnen denken is belangrijk, maar er zijn meer eigenschappen nodig.

Hier zijn enkele vaardigheden die een ondernemer nodig heeft (maar je hoeft niet alles zelf te doen, onthoudt dat!)

1.Gedreven zijn

Passie hebben voor je onderneming. Graag willen werken aan je onderneming. Misschien wel een paar jaar verlies draaien voordat het een succes wordt. Als ondernemer wordt je zaak een deel van je identiteit. Je bent niet zomaar een anonieme werknemer in een groot bedrijf, waar je weinig controle hebt over wat er gebeurt: je bent zelf het gezicht van je onderneming.

Passie en enthousiasme zijn echt belangrijk. Anders houd je het waarschijnlijk ook niet vol. Je moet ook overtuigd zijn van jouw idee en bijvoorbeeld producten. Je bent bereid hard te werken en je onderneming een succes te maken.

2.Initiatief nemen

Als ondernemer ben jij je eigen baas. Er is niemand die je vertelt wat je moet doen. Dat kan een groot voordeel zijn, maar het betekent ook dat alle ideeën en initiatieven uit jezelf moeten komen. Je zaak gaat niet zomaar vanzelf draaien. Je moet aan netwerken en marketing doen. Hoe wordt jouw bedrijf groot en bekend? Jij bent het gezicht van je bedrijf en je kan niet afwachten. Jij bent diegene die het moet doen. Uiteraard kan je wel sparren met andere ondernemers en om advies vragen bij bepaalde zaken.

3.Georganiseerd zijn

Heel wat ondernemers en creatievelingen zijn chaotisch van aanleg (join the club). Dat hoeft geen probleem te zijn, maar wordt dat wel als je je administratie en financiën niet op orde krijgt. Helaas komt er heel wat papierwerk kijken bij het opzetten van een eigen bedrijf en het is natuurlijk van levensbelang dat je die papieren in orde maakt. Je wilt geen problemen met de belastingdienst.

Je klantenbestand goed bijhouden, facturen regelen, regels en wetten navolgen en je budget beheren zijn allemaal zaken die je als ondernemer op orde moet houden. Hiervoor heb je uiteraard wel genoeg andere mensen die dit kunnen doen. Maar veel ondernemers doen dit in het begin zelf.

4.Positieve instelling

Als ondernemer moet je positief in het leven staan. Als je niet gelooft in jezelf en je onderneming, zullen anderen dat ook niet doen. Ook als het even tegen zit of de bestellingen uit blijven moet je positief blijven en toch blijven doorgaan.

Ondernemerschap kan hard zijn, en ongetwijfeld krijg je te maken met teleurstellingen en tegenslagen. Maar blijf positief en ga altijd door. Zeker de eerste paar jaren moet je niet teveel verwachten. Een bedrijf heeft tijd nodig om bekend te worden en winst te maken.

5.Moed hebben

Ondernemen zonder risico is onmogelijk. Jij hebt left en durft er voor te gaan. Ook bij tegenslagen kan het moeilijk worden. Ondernemen is vaak voor mensen die lef hebben en echt durven. Dit is niet voor iedereen weggelegd.

6.Flexibel zijn

Flexibliteit is ook belangrijk. Ondernemen is niet altijd helemaal uitgewerkt. Ben je een perfectionist die wil dat alles tot in de puntjes verloopt volgens jouw plan? Of vind je het heel erg moeilijk om veranderingen te aanvaarden? Dan zou je als ondernemer weleens in de problemen kunnen komen. Je zult immers gegarandeerd situaties tegenkomen die je niet voorzien had of te maken krijgen met problemen of klachten die je snel moet oplossen. In deze gevallen is het van groot belang dat je je flexibel kunt opstellen en de situatie op een creatieve en gepaste manier kunt aanpakken.

Denk jij dat je goed bent in beleggen?En is dat meer iets voor jou? Bekijk dit dan eens.,


Previous articleWaarom zou je ondernemer willen worden?
Next articleHet vermogen van Hakim Ziyech in 2024. Benieuwd?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here