Wat zijn de beroepen van de toekomst?

beroepen van de toekomst

Mensen willen weten of ze safe zijn voor de toekomst.

Bestaat jouw beroep nog wel? Heb jij nog wel werk in de toekomst?

Machines nemen de komende decennia veel werk van mensen over. Welke banen zullen overblijven?

Dit zijn de 5 banen van de toekomst die er sowieso zullen zijn dus doe er je voordeel mee.

1.De zorg

In de zorgbranche zit je altijd goed. Er is genoeg werk in de zorg, zowel nu als in de toekomst.Bij het begrip zorg moet je niet alleen denken aan ouderenzorg (binnen dertig jaar is zeker 25 procent van de Europese bevolking 65 jaar of ouder). Dat is een groei van 18 procent ten opzichte van nu. Maar je moet ook denken aan jeugdzorg (de jeugd klopt steeds meer aan bij de GGZ instellingen), zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, maar ook verpleegkundige, helpende en verzorgende etc. De zorg is erg breed. Natuurlijk heb je ook de verpleegkundige.

Een recent Oxford-onderzoek toonde aan dat de kans dat computers het werk van zorgmedewerkers overnemen, in de komende tien tot twintig jaar kleiner is dan één procent.

2. Technische beroepen

Al jaren is er sprake van krapte in de technische beroepen en dit blijft ook nog wel even zo.Dat betekent dat er de komende tijd behoefte is aan elektriciens, elektromonteurs, architecten, automonteurs en bouwkundigen. En de allergrootste vraag binnen deze sector: ingenieurs. Dus doe hier je voordeel mee. Volg een opleiding tot ingenieur.

3 Cyber Security-experts

Hackers zijn de afgelopen jaren steeds meer bedreven geworden in het platleggen van goed beveiligde websites en het stelen van data. Daarmee is de vraag naar Cyber Security-professionals toegenomen. en Jahoor ook wij zijn gehackt.

In Nederland kunnen bedrijven – vanwege de Wet meldplicht datalekken – hoge boetes verwachten als ze niet de juiste security maatregelen nemen. De nieuwe wet lijkt de reden te zijn dat Cyber Security-functies in Nederland een grote toename kende. Naar verwachting wordt dit percentage de komende jaren alleen nog maar hoger. Dus ben jij goed in cyber security? Doe er je voordeel mee in de toekomst.

4.Functies in de bouw

Dit weten we natuurlijk al heel lang. In de bouw is er altijd werk te vinden. Als de economie groeit, is de bouw de eerste sector die daar wat van merkt. Het enige dat een mogelijke groei van de bouwsector de komende jaren in de weg kan gaan staan, is een schaarste in de bouwmaterialen, wat sinds de start van de pandemie al een probleem is voor veel bouwprojecten. Wellicht is dit een extra reden om je om te scholen tot de veelgevraagde functie van duurzame bouw-expert, gespecialiseerd in het werken met andere materialen.

5.Transport en logistiek

Tijdens de de corona pandemie is het aantal online bestellingen – en dus ook bezorg opdrachten – geëxplodeerd en ook na de corona pandemie is er nog altijd veel vraag naar mensen in de transport en logistiek. Wat voor beroepen moet je aan denken? Logistieke medewerker, planner transport, koerier, verhuizer etc.

Welke beroepen sectors missen we hier? Zit jouw beroep erbij?.

info@carrieretijd.nl

Wil jij nou liever boss vrij zijn en geld verdienen met beleggen? Is dat meer jouw ding?Bekijk dit dan eens.

Previous articleVermogen van Douwe bob in 2024. Hoe rijk is hij?
Next article5 tips om te starten als online entrepreneur

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here