Zo beloon je je medewerkers tijdens de feestdagen

De feestdagen zijn een mooie gelegenheid om je waardering te tonen aan de mensen die dag in dag uit bijdragen aan het succes van je bedrijf. Het belonen van medewerkers gaat verder dan het geven van een kerstbonus. Het gaat om het creëren van een cultuur van erkenning en waardering. Hoe je dit het beste kunt doen lees je in dit artikel.

Waar moet je aan denken als je een cadeau kiest?

Het is belangrijk om de persoonlijke voorkeuren en interesses van je medewerkers te kennen. Zo kun je een geschenk op maat aanbieden dat echt een indruk maakt op de medewerker en deze zich echt gezien voelt. Daarnaast moeten geschenken aansluiten bij de diverse culturele achtergronden en levensstijlen die er binnen je bedrijf te vinden zijn. Het is natuurlijk ook belangrijk dat de cadeaus die je kiest binnen het budget vallen.

Fiscaal aftrekbaar?

Geef je een kerstpakket of een ander cadeau aan je medewerkers, dan is het fijn als je dat gunstig kunt doen. De btw over een kerstpakket is niet altijd aftrekbaar. Dit hangt af van het drempelbedrag van 227 euro per medewerker per jaar. Blijf je per medewerker onder dit bedrag, dan mag je de btw aftrekken. Over alles daarboven niet.

Werkkostenregeling

Via de werkkostenregeling kun je je personeel onbelaste vergoedingen geven. Binnen deze werkkostenregeling vallen vergoedingen voor thuiswerken, kosten voor personeelsfeesten en ook voor kerstpakketten en andere eindejaarsgeschenken.

Kerstdiner of kerstlunch

Organiseer een speciale kerstlunch of -diner voor het hele team. Samen genieten van lekker eten versterkt de teamband en creëert een informele sfeer waarin medewerkers zich gewaardeerd voelen.

Gepersonaliseerde geschenken

Gepersonaliseerde geschenken of cadeaupakketten die de individuele interesses en behoeften van je medewerkers weerspiegelen laten zien dat je aan hen hebt gedacht. Of het nu gaat om een boek, een wellnesspakket, een gadget of een persoonlijk kaartje, personalisatie toont aan dat je aandacht besteedt aan hun unieke bijdragen.

Kerstpakket

Ook een kerstpakket is een mooie manier om je waardering te tonen. Kies voor een kerstpakket dat goed past bij de cultuur en de visie van je bedrijf. Zorg ook dat het dingen bevat waar je medewerkers echt iets aan hebben. Ook Sinterklaas is een mooi moment om je waardering te tonen en ze te belonen met een kleinigheidje. Geef ze bijvoorbeeld sinterklaaspakketten.

Stimuleer gezondheid en welzijn 

Ondersteun de gezondheid en het welzijn van je medewerkers door bijvoorbeeld yogalessen, massagebehandelingen of gezonde snacks aan te bieden als beloning. Een gezonde en gelukkige werkomgeving draagt bij aan de tevredenheid en productiviteit.

Bedrijfsuitje

Plan eens teamactiviteiten of workshops tijdens de feestdagen. Hierbij kun je denken aan teambuildingactiviteiten zoals een escaperoom of creatieve workshops. Het geeft medewerkers de kans om elkaar op een andere manier te leren kennen en bevordert een positieve teamdynamiek.

Persoonlijke dankbetuiging

Een van de meest waardevolle manieren om waardering te tonen, kost niet veel meer dan een beetje tijd en oprechtheid. Schrijf een persoonlijke dankbetuiging aan elke medewerker, waarin je specifieke bijdragen benoemt die je waardeert. Het tonen van oprechte erkenning wordt echt gewaardeerd door je medewerkers en kan net zo’n grote impact hebben als eindejaarsgeschenken- of cadeaus.

Kunst en cultuur

Het is ook een leuk idee om je medewerkers te belonen met theater- of concertkaartjes. Door dit soort cadeaus te integreren in het kerstcadeau-assortiment, stimuleer je als bedrijf cultureel bewustzijn en draag je bij aan de creatieve gemeenschap. Investeren in kunst en cultuur draagt bij aan een inspirerende en gevarieerde bedrijfscultuur.

Duurzame cadeaus

Laat zien dat je als bedrijf om het behoud van de aarde geeft en kies voor een duurzaam cadeau. Geef bijvoorbeeld een mooie waterfles of geef een plant cadeau. Planten zijn niet alleen decoratief, ze staan ook symbool voor groei en welzijn. Deze bewuste keuzes reflecteren je inzet als bedrijf voor duurzaamheid en dragen bij aan een positieve bedrijfscultuur.

Previous article7 Redenen waarom je als bedrijf je e-herkenning goed moet regelen
Next articleEssentiële benodigdheden voor een georganiseerd en veilig magazijn

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here