Zo blijf je fit en gezond tijdens het zoeken naar een baan

Een baan zoeken kost tijd en energie. Grote kans dat je je gezondheid daarbij wel eens op de tweede plaats zet. Terwijl je in deze periode juist extra goed voor jezelf zou moeten zorgen om goed voor de dag te komen tijdens een sollicitatiegesprek. Zo blijf je in deze intensieve periode fit en gezond:

Gezond eten

Gezond eten is één van de beste manieren om stress tegen te gaan, je motivatie te verhogen en je zelfvertrouwen een boost te geven. Je wil immers niet uitgeblust bij een sollicitatiegesprek zitten of je bewust zijn van je ietwat te strakke kleding vanwege het extra vet dat je hebt verzameld.

Gezond eten houdt je niet alleen gezond, maar ook mentaal scherp en gefocust. Bovendien geeft het je de energie om door te zetten bij het vinden van een leuke baan en om uitdagingen, zoals een sollicitatiegesprek, het hoofd te bieden.

Gezond eten bestaat uit verse en onbewerkte voeding, zoals volkoren granen, groenten en fruit. Ook vers vlees en vis behoren tot een gezond dieet, evenals volle naturel zuivel, noten en peulvruchten.

Luister ook vooral naar je lichaam tijdens en vooral na het eten. Als je je moe en sloom voelt na een bepaald voedingsmiddel, laat het dan weg uit je eetpatroon.

Maak tijd voor beweging

Als je dagelijks in beweging bent, voel je je goed en zie je er goed uit. Dan kom je tijdens een sollicitatiegesprek fit, energiek en vol zelfvertrouwen binnen en dat heeft zeker een positieve draai aan het gesprek. Je potentiële werkgever kan aan je figuur en houding immers al zien dat je gemotiveerd en gedisciplineerd bent.

Een gezond trainingsschema geeft je dag daarnaast ook nog structuur, of je nu recent of al een tijdje zonder werk bent. Als je je iedere dag aan je planning houdt, geeft je dat een goed gevoel over jezelf en dat draagt bij aan je zelfvertrouwen.

Maak daarom tijd voor beweging, ook al voelt het alsof het zoeken naar een baan belangrijker is. Ga bijvoorbeeld tussen de middag met de hond (van de buren) wandelen of start je dag met een rondje hardlopen door het park. 

Misschien houd je van fietsen, dansen of zwemmen. Gun jezelf naast het speuren naar vacatures en het schrijven van motivatiebrieven een dagelijks uurtje mentale ontspanning door je fysiek in te spannen. 

Misschien zijn er andere vormen van bewegen waar je blij van wordt. Zolang het je maar plezier geeft, is het prima. Het mooiste is dat je er ook nog een energiek en positief gevoel van krijgt.

Merk je dat je een sport saai begint te vinden, zoek dan naar een andere manier van bewegen. Je kunt ook kijken of je het leuker kunt maken door je favoriete muziek erbij te luisteren. Kijk wat voor jou werkt en wat jou een goed gevoel geeft over jezelf.

Op tijd naar bed

In je zoektocht naar een leuke baan kan het zijn dat je tot in de kleine uurtjes het internet afstruint om zoek naar vacatures of leuke bedrijven om voor te werken. Toch kun je voor je welzijn en gezondheid beter eerder je bed opzoeken.

Niets is zo funest voor je als slaaptekort. Je voelt je overdag sloom en wazig en zelfs je weerstand kan achteruit gaan als je te weinig slaap krijgt. Voldoende vitamine C en de beste zinktabletten kunnen helpen om je weerstand weer op peil te krijgen, maar een gezond slaaproutine is daarbij evenzeer van belang.

Sluit de computer op tijd af en doe nog iets rustigs voordat je gaat slapen. Zoals lezen, yoga, meditatie of muziek luisteren. Dan kom je gemakkelijker in slaap en slaap je ook beter. Dat merk je de volgende dag. Je voelt je energiek en uitgerust en ook je brein werkt beter. Dat maakt het gemakkelijker om je te focussen op het zoeken naar vacatures, het schrijven van motivatiebrieven en het voorbereiden van sollicitatiegesprekken.

Previous articleWaarom je moet adverteren op Instagram
Next articleWat heb je nodig om een restaurant te starten?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here