3 tips om de bedrijfskosten zo laag mogelijk te houden 

miljardairs in nederland

Een eigen onderneming biedt heel veel mogelijkheden. Het is niet alleen een geweldige uitdaging, maar geeft jou ook de mogelijkheid om meer van jezelf te laten zien en je dromen waar te maken. Het is tegelijkertijd ook – zeker in het begin – even wennen hoeveel kosten hierbij komen kijken. Bovendien geldt: hoe meer kosten, hoe lager de winst. Je kunt als ondernemer dus ook niet klakkeloos geld over de balk gooien. Het is belangrijk om de bedrijfskosten echt zo laag mogelijk te houden. Hoewel dit uiteraard ook weer niet ten koste mag gaan van het bedrijf. Kortom: het lijkt bijna onmogelijk om de juiste balans te vinden. 

Gelukkig zijn er wel enkele manieren waarop je verschil kunt maken en die bedrijfskosten echt blijvend omlaag kunt helpen. We zetten drie tips op een rij. 

1.Besparen op telefonie

Als ondernemer moet je waarschijnlijk zeer regelmatig telefoneren. De kosten voor mobiel bellen, internetten en zelfs sms’en kunnen dan ook flink oplopen. Dit kan een flinke maandelijkse kostenpost zijn. Besparen op telefonie is dan ook zeer wenselijk. Maar hoe pak je dit aan? 

  Ten eerste is het belangrijk dat je voor een abonnement kiest dat past bij jouw verbruik. Hiervoor is het dus van belang dat je inzicht krijgt in jouw dataverbruik. Gebruik je vooral veel het internet of ben je voornamelijk aan het bellen? Dan is het goed om een abonnement te kiezen die hierop aansluit. Je kunt ook veel geld besparen door voor een sim only abonnement te kiezen. Dit is een goede keuze wanneer je huidige mobiele telefoon het nog goed doet en je abonnement afloopt. Bij sim only betaal je maandelijks beduidend minder. Soms slechts enkele euro’s per maand. Zo bespaar je op de lange termijn ongelooflijk veel geld. 

  2.Krijg inzicht in de maandelijkse uitgaven 

  Het is heel lastig om verandering door te voeren als je niet precies weet waar het misgaat. Daarom is het belangrijk om meer inzicht te krijgen in je maandelijkse uitgaven. Weet precies wat er binnenkomt en wat er weer uitgegeven wordt. Probeer echt een maand lang alles op te schrijven wat er in- en uitgaat. Dat zorgt niet alleen voor meer inzicht, maar meestal ook een harde realiteitscheck. Soms wordt er toch meer uitgegeven aan onnodige dingen dan verwacht. 

  Nu je weet waar het misgaat, kunnen er stappen ondernomen worden. Probeer vooral de variabele kosten zo laag mogelijk te houden. Zo wordt ondernemen on a budget een stuk gemakkelijker. 

  3.Koop tweedehands producten 

  Heb je nog spullen nodig voor op kantoor? Bijvoorbeeld nieuwe meubels? Dan kunnen de kosten oplopen voordat je er erg in hebt. Een goede manier om te besparen is door voornamelijk tweedehands producten te gebruiken. Er worden regelmatig gehele kantoorinrichtingen aangeboden. Soms zelfs nog zo goed als nieuw. Bijvoorbeeld van bedrijven die failliet zijn gegaan. Het is zonde om hier geen gebruik van te maken. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. 

   Previous article5 manieren om je persoonlijke pensioenpotje aan te vullen
   Next articleManieren om online geld te kunnen verdienen. Lees hier meer.

   LEAVE A REPLY

   Please enter your comment!
   Please enter your name here