4 Originele relatiegeschenken die indruk maken op je klanten

Relatiegeschenken zijn een geweldige manier om je waardering te tonen aan je klanten en tegelijkertijd je merk te promoten. Maar in een wereld waarin relatiegeschenken overvloedig zijn, is het belangrijk om origineel te zijn en iets te bieden dat echt indruk maakt op je klanten. In dit artikel zullen we vijf originele relatiegeschenken bespreken die gegarandeerd een blijvende indruk zullen maken.

1. Gepersonaliseerde items

Persoonlijke items zijn altijd een goede keuze. Denk bijvoorbeeld aan notitieboeken; die zijn altijd handig, of het nu voor het maken van aantekeningen tijdens vergaderingen is of voor het bijhouden van to-do-lijstjes. Maar om echt indruk te maken, kun je overwegen om gepersonaliseerde items aan je klanten te geven. Voeg het logo van je bedrijf toe aan de voorkant van het item, wat meteen een persoonlijk tintje creëert. Een voorbeeld van persoonlijke items zijn bijvoorbeeld pennen of sleutelhangers met logo. Denk ter illustratie aan een Remove Before Flight sleutelhanger bedrukken met je eigen logo.

2. Culinaire cadeaus

Iedereen houdt van eten en drinken, dus waarom zou je je klanten niet verwennen met culinaire geschenken? In plaats van de standaard chocoladerepen of fruitmanden, kun je overwegen om iets unieks en onverwachts te geven, zoals een set met exotische kruiden of een gepersonaliseerde fles wijn. Deze geschenken zullen niet alleen een smakelijke traktatie zijn voor je klanten, maar ze zullen ook een gevoel van luxe en waardering creëren.

3. Ervaringsgerichte geschenken

In plaats van materiële geschenken, kun je ervoor kiezen om je klanten een ervaring te geven. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een exclusief evenement, zoals een wijnproeverij of een kookworkshop. Dit geeft je klanten de mogelijkheid om iets nieuws te ontdekken en tegelijkertijd een onvergetelijke ervaring te hebben. Bovendien kan dit soort geschenk ook een gelegenheid zijn om je klanten persoonlijk te ontmoeten en een sterke band op te bouwen.

4. Maatschappelijk verantwoorde geschenken

Steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren om hun steentje bij te dragen aan de samenleving, dus waarom zou je je klanten niet de mogelijkheid geven om dat te doen? Overweeg om je klanten een geschenk te geven waarvan een deel van de opbrengst naar een goed doel gaat. Dit kan bijvoorbeeld een armband zijn die gemaakt is door kansarme vrouwen in ontwikkelingslanden of een tas waarvan de opbrengst wordt gebruikt om bomen te planten. Door dit soort geschenken te geven, laat je zien dat je bedrijf maatschappelijk verantwoordelijkheid neemt en inspireer je je klanten om hetzelfde te doen.

Previous articleWat is LinkedIn en wanneer is het eigenlijk opgericht?
Next articleWat is carrière maken eigenlijk?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here