7 tips om als hovenier of tuinier meer geld te verdienen

Wanneer je erg passievol bent over tuinieren, kan het zeker slim zijn om hovenier of tuinier te worden. Veel mensen denken echter dat mensen met dit soort beroepen een laag salaris hebben, maar tuinieren kan een geweldige manier zijn om geld te verdienen. In dit artikel leer je 7 tips waarmee je meer geld kunt verdienen als hovenier of tuinier. Van het gebruik maken van planten die weinig onderhoud vereisen tot het investeren in de juiste marketingstrategieën; deze tips zullen je helpen je winst te maximaliseren en een succesvolle carrière te krijgen. Dus als je klaar bent om meer geld te verdienen als hovenier of tuinier, is het slim om nu verder te lezen.

Maak gebruik van planten die weinig onderhoud vereisen

In de eerste plaats kun je als hovenier of tuinier je winst verhogen door planten te gebruiken die weinig onderhoud nodig hebben. Onderhoudsarme planten zijn vaak goedkoper in aanschaf en hebben het hele jaar door minder middelen nodig, zoals water en meststoffen. Dit kan geld besparen op zowel arbeidskosten als materialen. Onderhoudsarme planten blijven ook langer gezond door hun natuurlijke veerkracht, waardoor ze minder vaak vervangen hoeven te worden. Dit betekent dat je na verloop van tijd meer geld bespaart. Ook kunstgras kan een goede keuze zijn, want ook hier is er haast geen onderhoud vereist, waardoor je efficiënter te werk kan gaan met bepaalde onderhoudsprojecten bij klanten. Uiteraard is de plantenkeuze wel iets wat je in overleg met je klant doet.

Specialiseer jezelf

Als tweede kun je meer geld verdienen door je te specialiseren in een bepaald type dienstverlening. Je kan jezelf bijvoorbeeld specialiseren in het ontwerpen van buitenruimtes, het installeren van tuinaanleg zoals terrassen en looppaden, of het verzorgen van gazons zoals maaien en trimmen. Door je vaardigheden op één gebied te richten, word je meer bedreven in dat gebied en kan je hogere prijzen vragen voor je diensten. Bovendien kan gespecialiseerde kennis helpen om meer klanten te vinden die op zoek zijn naar precies dat werk waarin je gespecialiseerd bent.

Bied extra diensten aan

Verder kan je als hovenier of tuinman een hoger salaris krijgen door extra diensten aan te bieden, zoals grasmaaien, bemesten, planten, snoeien, randen bijwerken, ongediertebestrijding en verticuteren. Je kan ook diensten zoals de aanleg van terrassen en loopbruggen of irrigatie-installaties aanbieden. Door meer diensten aan te bieden, kun je jouw klantenbestand uitbreiden en hogere tarieven vragen voor elke dienst.

Begin je eigen bedrijf

Wanneer je als hovenier of tuinman je eigen bedrijf begint, heb je ook de mogelijkheid om meer geld te verdienen dan wanneer je voor iemand anders zou werken. Je kan klanten bijvoorbeeld hogere tarieven vragen voor je diensten en meer van de winst van elke opdracht houden. Als je een bedrijf runt, kun je bovendien grotere projecten binnenhalen met lucratieve beloningsstructuren dan in loondienst.

Werk aan je marketing

Als vijfde kun je door je te richten op marketing extra veel inkomsten genereren. Denk hierbij aan het maken van een website, het opzetten van social media profielen, het gebruik van betaalde advertentieplatformen en ervoor zorgen dat je online aanwezigheid up-to-date is. Door te investeren in marketinginspanningen kan je als hovenier of tuinman de zichtbaarheid van je merk vergroten en meer klanten aantrekken, wat meer omzet oplevert.

Behaal bepaalde certificaten

Tevens is het slim om bepaalde certificeringen te behalen, zoals een licentie voor het toepassen van pesticiden. Andere certificeringen, zoals een certificaat als gecertificeerd boom- of tuinbouwer, kunnen grotere projecten opleveren die gespecialiseerde kennis en vaardigheden vereisen. Op dezelfde manier stellen irrigatiecertificaten hoveniers in staat om irrigatiesystemen voor hun klanten te ontwerpen en te installeren. Met deze certificeringen kunnen hoveniers hoger betaalde banen krijgen en hun diensten uitbreiden met meer gespecialiseerde zorg voor de eigendommen van hun klanten.

Ga aan de slag met je netwerk

Tot slot zal je door relaties op te bouwen met andere professionals in de sector, zoals leveranciers, aannemers en zelfs potentiële klanten, je netwerk van contacten als hovenier of tuinier vergroten en meer kansen op werk creëren. Dit kan dus meer werk betekenen door doorverwijzingen of samenwerkingen met andere professionals, maar ook voor een grotere zichtbaarheid van je diensten zorgen, wat kan resulteren in een grotere vraag. Bovendien kan netwerken waardevolle kennis verschaffen in trends en opkomende technologieën die gebruikt kunnen worden om jezelf een voordeel te geven op het gebied van prijzen en aangeboden diensten.

Al met al zijn er dus meer dan genoeg methodes om extra inkomsten te krijgen als tuinier of hovenier. Kijk daarom goed naar welke methodes het beste bij je passen. Wij wensen je alvast veel succes.

Previous article5 onmisbare tips voor een goede bedrijfsverhuizing
Next articleHet vermogen van Ferry Doedens. Benieuwd?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here