Het vermogen van Matthijs van Nieuwkerk.

vermogen edson da graca

Matthijs van Nieuwkerk komt nu veel in het nieuws. Her artikel heb je vast gelezen in de NRC. Bij RTL boulevard wordt hij uitgebreid besproken. We kennen hem natuurlijk allemaal als de tafelheer van de Wereld Draait Door. Na 15 jaar heeft hij hier een punt achter gezet.

Hoe we Matthijs van Nieuwkerk allemaal kennen als voormalige gastheer bij De Wereld Draait Door, heeft de 60-jarige journalist al een heel pad weten te bewandelen, dit ultieme doel te bereiken. Van Nieuwkerk begon zijn journalistieke carrière bij de avondkrant Het Parool. Hij interviewde hier verschillende sportmensen, samen met jeugdvriend Mark van den Heuvel.

Na zijn functie als redacteur bij de kunstredactie, werd hij in 1996 betiteld als hoofdredacteur. Zijn daaropvolgende hoofdredacteurschap van de zender AT5 werd geen succes. Van Nieuwkerk stapte in 2002 over naar Hilversum, om daar netcoördinator van Nederland 3 te worden. Uit frustratie over de complexe omroepcultuur die de door hem gewenste veranderingen in de weg stond, gooide hij hier na zes maanden de handdoek in de ring.

Matthijs van Nieuwkerk besloot zijn gezicht in plaats van achter de schermen, voor de schermen te laten zien. De voormalige DWDD-tafelheer presenteerde eerst het programma Nova en later Holland Sport, waar hij samen met Wilfried de Jong een Zilveren Nipkowschrijf mee won. Van Nieuwkerk opende in 2005 de studiodeuren van De Wereld Draait Door en won hiermee een Gouden Televizier-ring.

Wat is het vermogen van deze man in 2023?

Naast zijn deelname aan het succesvolle televisieprogramma De Wereld Draait Door, haalde Matthijs zijn salaris ook uit Holland Sport en diverse muziekprogramma’s. Met een berekend 2019 salaris van ruim € 500.000 per jaar, komt Matthijs van Nieuwkerk niks te kort en valt hij onder een van de rijkste Nederlandse journalisten van Nederland. Hoewel de talkshow host velen miljoenencontracten afwees, mag hij zichzelf op het moment bekronen met een geschat vermogen van ruim € 3 a 4 miljoen euro.

Not that bad! We houden je op de hoogte!

Previous articleDe beste banen voor mensen met autisme. . Benieuwd?
Next articleWat is LinkedIn en wanneer is het eigenlijk opgericht?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here