Hoe je rekening houdt met de wensen en behoeften van je medewerkers bij het maken van een rooster

Als roostermaker heb je het vaak niet makkelijk. Zo moet een rooster niet alleen overeenkomen met de benodigde arbeid, maar ook passen binnen de wensen en behoeften van je medewerkers. Bovendien komt het vaak voor dat medewerkers op sommige dagen zelfs helemaal niet beschikbaar zijn. Niet voor niets kost het maken van een rooster dan ook veel tijd en moeite. Gelukkig zijn er manieren om dit proces makkelijker te maken. In dit artikel ontdek je twee tips om rekening te houden met de wensen en behoeften van je medewerkers bij het maken van een rooster. 

Tip 1: online roostermaker

Ten eerste raden we je aan om gebruik te maken van een online roostermaker. Deze tool is ontworpen om snel en eenvoudig roosters te maken voor je medewerkers. Een rooster maken met Shiftbase begint met het aanmaken van de benodigde diensten in een bepaalde periode. Hiermee creëer je een duidelijk overzicht van de totale arbeid die moet worden geleverd. Vervolgens is het tijd om de benodigde diensten te verdelen onder je medewerkers. Hierbij wordt er automatisch rekening gehouden met de door jou gekozen start- en eindtijden. Je kunt er ook voor kiezen om je medewerkers zelf hun diensten te laten inroosteren. Tot slot kun je akkoord geven op het rooster en het met je medewerkers delen. Vinden er later nog wijzigingen plaats? Ook dat is geen probleem. 

Tip 2: online tijdregistratie

Hoe goed je rooster ook in elkaar zit, er is altijd een kans dat er wijzigingen moeten worden gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld komen door afwezigheid of overwerken. De administratie hiervan neemt vaak veel tijd in beslag. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook andere mogelijkheden. Zo kun je met een tijdregistratie software eenvoudig de veranderingen in werktijden van je medewerkers up-to-date houden. Dit creëert niet alleen duidelijkheid voor jou en je medewerkers, maar bespaart je ook veel tijd. De tijdregistratie software houdt bovendien rekening met toeslagen. Zo worden je medewerkers eerlijk beloond voor hun gewerkte diensten.

Het maken van een werkrooster is niet makkelijk. Je moet namelijk rekening houden met meerdere factoren. Om dit proces sneller en makkelijker te maken, raden we je aan om gebruik te maken van een online roostermaker. Zo creëer je duidelijkheid en overzicht voor jou en je medewerkers. Ook op het gebied van tijdregistratie is er met de juiste software veel te winnen. Hiermee worden werktijden eerlijk en overzichtelijk bijgehouden.

Previous articleHoe belangrijk zijn relatiegeschenken?
Next articleWaarom zou je een aansprakelijksheidsverzekering afsluiten?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here