Hoe belangrijk zijn relatiegeschenken?

Relatiegeschenken, iedereen heeft ze wel thuis liggen. Een pen met opdruk van de bakker, een sleutelhanger van de autodealer, een flesopener van de slijterij. Altijd leuk om te krijgen, ook al gebruik je lang niet alle relatiegeschenken. Heb je zelf een bedrijf dan rijst de vraag of het echt belangrijk is om relatiegeschenken weg te geven. Waarom het daadwerkelijk kan helpen om de omzet te verhogen leggen we je hier uit.

Het spreekt waardering uit

Door je relaties geschenken te geven, laat je jouw waardering ten opzichte van hen zien. Je drukt zo dankbaarheid uit voor de samenwerking met hen. Een meest gekozen moment om dat te doen is tijdens de feestdagen. Een lekkere fles champagne aan het einde van het jaar, een zakje chocolade eitjes met Pasen of een borrelpakket voor de kerstdagen. Maar ook tijdens andere momenten kun je relatiegeschenken geven. Bijvoorbeeld net voor de start van de zomervakantie. Leuke strandspelletjes, een zonnebril of een handige toilettas. Of verras relaties die veel op de weg zitten spontaan met een thermosbeker waarin een drankje onderweg lekker warm blijft. Sportieve connecties geef je een drinkfles zodat ze hun vochtgehalte tijdens het sporten op peil kunnen houden. Wanneer je relaties waardeert door ze een cadeau te geven, krijg je ook waardering terug.

Het is goed voor de naamsbekendheid

Laat relatiegeschenken bedrukken. Met de naam van je bedrijf, het logo of een pakkende reclameslogan. Iedere keer wanneer een relatiegeschenk wordt gebruikt komt het ook in het zicht van anderen. Door de bedrukking valt het dus goed op waardoor niet alleen de ontvangers, maar ook de omgeving iedere keer geconfronteerd worden met jouw onderneming. Je maakt dus eigenlijk op een subtiele manier reclame voor je bedrijf waardoor er vanzelf meer naamsbekendheid ontstaat. Een goed voorbeeld hiervan is een bedrukt kledingstuk zoals een shirt. Deze wordt vaak gedragen tijdens een vakantie of sporten. Op die plekken wordt het ook door anderen gezien waardoor jouw bedrijf gepromoot wordt, soms tot ver over de landsgrenzen.

Kies voor tijdloze relatiegeschenken

Wanneer je een groot aantal relatiegeschenken laat bedrukken heb je daar voor langere tijd wat aan. Moet je natuurlijk niet tussentijds je bedrijfslogo wijzigen natuurlijk. Denk maar eens aan tassen bedrukken met logo. Deze worden gebruikt om boodschappen in te doen, spullen mee te nemen naar het werk of voor een dagje uit. Altijd handig, herbruikbaar en een tijdloos relatiegeschenk dat je aan iedereen weg kan geven. Wanneer je extra wilt benadrukken dat je duurzaamheid belangrijk vindt, kun je ook katoenen tassen bedrukken.

Grote keuze in relatiegeschenken

Het aanbod in relatiegeschenken is groot. Ga daarom op zoek naar iets dat bij je onderneming past. Als IT-bedrijf is het leuk om bedrukte muismatten, telefoonhouders, powerbanks of een anti-stress gadget weg te geven. De mogelijkheden zijn eindeloos. Sta je vaak op beurzen of evenementen? Dan zijn dat ook de perfecte plekken om mensen kennis te laten maken met je bedrijf. En behalve informatie verstrekken doe je dat ook door bedrukte relatiegeschenken weg te geven.

Previous articleBitvavo staking, wat is dit precies?
Next articleHoe je rekening houdt met de wensen en behoeften van je medewerkers bij het maken van een rooster

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here