Een mannen blog beginnen in 2024 maar hoe dan?

een mannenblog beginnen

Een mannen blog beginnen in 2024, maar hoe dan? We lezen het niet veel op internet. Mensen geven natuurlijk niet hun tips en tricks weg. Maar wij zijn hier to help! Be a gunner! Aldus onder andere Life of an Artist en Carriere Tijd.

Wij zijn hier voor creatieve ondernemers, zowel vrouwen als mannen.

Er zijn wel al veel mannen blogs, denk dan aan manners.nl, man-man.nl, manify.nl, dailybase.nl, b4men.nl. Allemaal gericht op de doelgroep mannen. Maar wie nog goede ideeën heeft kan er altijd tussen komen, toch? Positief denken en kijken naar de mogelijkheden. Ben jij een fanatiek ondernemer? Lees dan vooral verder.

Kijk naar je concurrenten en doe wat zij doen, maar dan net even beter en origineler.

Je hoeft geen marketing genie te zijn. Je moet gewoon net even weten hoe je het moet aanpakken en de marketing kan je ook aan anderen over laten. Vaak begin je alleen, maar ga je verder als team, als je het goed aanpakt tenminste.

Wie denkt bloggen uit is in 2024, heeft het goed mis. In deze overheersende video content markt, liggen er juist weer kansen voor blogs. Iedereen stopt met bloggen, terwijl er dagelijks nog genoeg Gegoogled wordt en mannen op zoek zijn naar informatie en nieuwtjes. Doe er dus je voordeel mee!

Dus hoe en waar begin je?

1.Leg een domeinnaam vast

Je hebt een domeinnaam nodig. Je kan deze vastleggen bij bijvoorbeeld hostnet.nl.

Een probleem: veel domeinnamen zijn al weg dus je moet er misschien 1 kopen. Domeinnamen is een hele handel. Goede namen zijn soms miljoenen waard. Denk dan aan Wij vonden het dan ook wel bijzonder dat carrieretijd.nl nog beschikbaar was. Het draait in deze tijd veel om carrière maken, meer dan vroeger dus een perfecte domein naam voor ons concept.

2.een goede website

Je hebt een originele website nodig. Geen boring oldskool blog. Nee een dope website met een origineel design. En dat hoeft je geen duizenden euro’s te kosten. 200 dollar voor een website? Meer dan genoeg. Neem een kijkje hier. Ook voor een logo zit je hier goed. Je hebt uiteraard ook een goed logo nodig voor de website en social media kanalen.

3.content is key

Dan bedenk goede categorieën. Zoal life, dating, carrière, auto’s, food, vrouwen etc en schrijf de beste content. Wat willen mannen lezen? Wat vinden mensen interessant? Kijk naar je concurrenten, maar don’t copy. Geef er je eigen draai aan. Je kan ook tekstschrijvers inhuren. Wij schrijven ook content voor andere blogs. Neem contact op! We schrijven zowel content voor lifeofanartist.nl als deze website.

4.marketing

Ook marketing is key. Je kan als een gek adverteren op social media, maar uiteindelijk komen de meeste bezoekers via Google. Focus je dus op keywords en content waar naar Gegoogled wordt. Ook op deze website kan je keyword onderzoek doen.

Maar vergeet social media niet. Het gaat uiteraard ook op naamsbekendheid. Mensen kunnen ook vaak naar je website komen voor inspiratie en tips. Maar het beste is toch om te investeren in SEO. Lees hier meer daarover.

5.en vooral volhouden!

Bloggen en online magazines: het is een lange termijn strategie. Verwacht niet meteen succes. Wij zijn nu 3 jaar bezig met carrieretijd.nl en zitten op 30.000 unieke bezoekers per maand. De ene maand meer dan de andere uiteraard. Uiteraard streven wij naar 100k of meer bezoekers. Dit kost tijd. Blijf schrijven en hou vol. Wie weet zit je wel op de miljoen bezoekers na 10 jaar. You never know.

Succes en mail vooral voor vragen. Wij helpen je graag op weg!

Image: unsplash

Previous articleWie is Yvonne Coldeweijer? Waarom komt zij zoveel in het nieuws?
Next articleHet vermogen van Johan Derksen in 2024. Benieuwd?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here