Tips om de opslag in je magazijn te maximaliseren

opslag maximaliseren

Veel ondernemers hebben te maken met een opslag in een magazine. Hoe kan je dat nou het beste maximaliseren?

Lees gauw verder.

Ruimte is kostbaar in elk magazijn, maar als je moeite hebt om de juiste opslagoplossing voor je materialen en producten te vinden, kan dat ronduit frustrerend zijn. Er zijn echter verschillende manieren om je ruimte te maximaliseren en om ervoor te zorgen dat alles gemakkelijk bereikbaar is.

Een magazijnstelling toevoegen

Een magazijnstelling is een efficiënte manier om je ruimte in het magazijn te maximaliseren. Een magazijnstelling is vergelijkbaar met een reksysteem, maar het is aangepast voor gemakkelijke rotatie van het product en heeft stevige palen die zware lasten kunnen dragen.

Werk met de ruimte die je hebt

Het eerste om te onthouden is dat elk magazijn een andere footprint heeft. Dit is afhankelijk van de lay-out en configuratie. In sommige magazijnen kan het onmogelijk zijn om nog meer opslagruimte toe te voegen of “verloren” ruimtes te gebruiken om de capaciteit te vergroten. Er zijn echter veel manieren om de ruimte die je hebt te maximaliseren. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt voor je inventaris. Voordat je nieuwe apparatuur aanschaft of een nieuw deel van je magazijn bouwt, moet je ervoor zorgen dat er voldoende ruimte is om alles te huisvesten. Gebruik indien mogelijk het gebied voor je dockdeuren voor opslag. Hierdoor kunnen werknemers pakketten van vrachtwagens rechtstreeks van hun voertuigen op transportbanden krijgen zonder door gangpaden vol dozen te hoeven lopen.

Gebruik verticale opslag

Dit is een van de meest effectieve manieren om de ruimte en capaciteit van je magazijn te maximaliseren. Maar, wat betekent het? Verticale opslag omvat het opslaan van items op planken die tegen een muur worden geplaatst in plaats van in rijen of kolommen op de vloer. Dit kan zowel binnen als buiten worden gedaan, en is afhankelijk van het aantal pallets dat je hebt. De voordelen zijn aanzienlijk. Je gebruikt meer verticale ruimte dan traditionele horizontale rekkensystemen. Je kunt meer items in een kleiner gebied plaatsen. Je kunt extra opslagruimte creëren door pallets verticaal te stapelen in plaats van horizontaal. Daarnaast maximaliseer je ook de beschikbare ruimte.

Gebruik elk hoekje en gaatje

Het is gemakkelijk om de ruimte tussen je planken te vergeten, maar er zijn veel manieren om die ruimte te gebruiken. Je kunt haken installeren om items op te hangen of gebruik maken van clips voor kleine items. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt voor ladders, zodat je hoog kunt klimmen als dat nodig is. Iets aan het plafond hangen is een andere geweldige manier om de opslagruimte in je magazijn te maximaliseren. Er zijn veel verschillende soorten rekken die aan beide zijden van een plank of wand kunnen worden gebruikt en ze zijn er in vele soorten en maten.

Previous articleTips voor startende ondernemers. Benieuwd?
Next articleEen nieuwe auto leasen – het kiezen van een merk en type auto

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here