Tips voor startende ondernemers. Benieuwd?

tips voor startende ondernemers

Jij bent een startende enthousiaste ondernemer en wilt graag beginnen of jij bent al even bezig en wilt graag winst maken. Je wilt stoppen met jouw parttime baan en fulltime met je onderneming bezig zijn.

Bij het starten van een bedrijf komt veel kijken. Niet alleen dient er vooraf al veel geregeld te worden, eenmaal begonnen komt er nog veel meer op je af.

Wij hebben hier 5 tips voor jou om goed te beginnen

1. Ondernemingsplan

We weten allemaal dat je vaak met iets begint als hobby en dat het vervolgens meer wordt. Zeker influencers, vloggers en bloggers van nu beginnen klein en zien hun blog, YouTube kanaal of Instagram kanaal niet gelijk als een bedrijf.

Maar het is altijd fijn om vast wat doelen op papier te zetten. Als je op een geven moment verder bent en je begint wat te verdienen dan zal je toch een plan moeten maken. Wat wil je eigenlijk bereiken? Op korte termijn en op langere termijn? Wil je jouw baan op een geven moment opzeggen en fulltime ondernemen? Veel geld verdienen luidt natuurlijk het antwoord, maar wil je op korte termijn succes behalen, of over een langere termijn de cashflow blijven laten stromen?

In een ondernemingsplan breng je duidelijk en gedetailleerd onder woorden wat het idee voor je bedrijf is, waarom je dit gaat beginnen en hoe je het wil gaan bereiken.

2. Markt

Het is als beginnend ondernemer van groot belang om de markt goed te kennen. Je kunt nog zo overtuigd zijn van het product, maar als er geen markt voor is, of enorm veel (lokale) concurrentie, kan dit een hoop teleurstellingen opleveren. Houd daarom altijd in het oog voor wie u het product maakt en hoe je het product aan de man kan brengen. Misschien verkoop je geen product, maar is het de bedoeling om zoveel mogelijk bezoekers op de site te krijgen. Bij ondernemende influencers draait het allemaal om bezoekers en views. Ook dan moet je weten wie je doelgroep is en wie er op je site of YouTube kanaal komt.

3. Hoofdtaken

Er is zoveel te doen, maar zorg voor de juiste focus. Focus je op de kern: van de onderneming een succes maken. Het hobby stadium ben je waarschijnlijk inmiddels voorbij. Het is tijd voor het echte werk. Hoe ga je jouw onderneming winstgevend maken? Schakel voor de administratie bijvoorbeeld een accountant (of financiële coach) in zodat jij je kan focussen op waar je goed in bent. In mijn geval; content maken.

4. Concurrentie

Je hebt altijd concurrentie. Sommige bedrijven zelfs heel veel. Als online blogger of webshop ben je vaak nog klein, maar we zijn allemaal ergens begonnen. Jij kan ook groot worden. Met de juiste hulp (marketingstrategie)kan jij je concurrentie verslaan. Schakel een marketing expert in.

5. Een goede boekhouding is ook belangrijk!

De administratie/boekhouding is erg belangrijk. Vanaf het begin goed de boekhouding bijhouden is niet eerste waar veel ondernemers aan denken maar wel enorm belangrijk. De belastingdienst komt namelijk ook kijken bij ondernemen. Zo moet je alle handelingen kunnen aantonen. Ook bepaalt de Belastingdienst hoe vaak je btw-aangifte moet doen. Let op: als startende ondernemer kom je in aanmerking voor bijvoorbeeld de KOR.

Heb jij nog meer tips voor startende ondernemers? Laat het ons vooral weten!

Geld verdienen met beleggen? Is dat jouw ding en wil je hier hier meer over leren? Bekijk dit dan eens.

Previous articleHoe kan je geld verdienen als kind?
Next articleTips om de opslag in je magazijn te maximaliseren

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here