Een nieuwe auto leasen – het kiezen van een merk en type auto

auto leasen

Een auto leasen voor uw werk? Lees hier meer.

Wanneer u een auto leaset, werkt dat in principe op dezelfde manier als wanneer u een ander voorwerp zou huren huurt. Wanneer u bijvoorbeeld een huis of appartement huurt, betaalt u (in sommige gevallen) een borgsom en vervolgens elke maand een vast bedrag. Wanneer het contract afloopt, gaat het voertuig terug naar de eigenaar. In het geval van zakelijke operational lease is dat de leasemaatschappij.

Hetzelfde principe geldt wanneer u een auto huurt. Nadat u heeft besloten hoeveel kilometer u per jaar gaat rijden, betaalt u elke maand een vast bedrag. Vaak doet u een grotere eerste betaling die als aanbetaling dient. Overigens hoeft dit niet per se het geval te zijn. Mocht u dit graag willen, kan dat. 

De voordelen van het leasen van een auto?

Omdat u niet in één keer voor de hele auto betaalt, is uw maandelijkse betaling vaak lager. Als u in een nieuwere of duurdere auto moet rijden, bespaart u geld door te leasen in plaats van een grote aanbetaling op een auto te doen. Wanneer u een auto leaset, krijgt u vaak een gloednieuwe auto ter beschikking. Dat kan de onderhoudskosten drukken. Maar ook het zakelijk leasen van een jong gebruikte auto behoort bij steeds meer leasemaatschappijen tot de mogelijkheden.

Er zijn een paar dingen waar u op moet letten bij het leasen van een auto

Voor nieuwe auto’s bieden autobedrijven leases aan met lage maandelijkse betalingen. Dit maandelijkse bedrag kan laag zijn, doordat vooraf een aanbetaling wordt gevraagd op het leasecontract.  In sommige situaties kan het zinvol zijn geen aanbetaling te doen en gewoon al uw kosten bij de maandelijkse leaseprijs op te tellen. Neem dit altijd goed mee in uw afweging. 

Wanneer u een auto leaset, heeft u veel opties. Of u nu kiest voor operationele lease of een private lease contract, de populairste auto’s zijn er in bijna elk model en zijn er allemaal in recente modellen. Bepaal eerst welk type en merk u wilt en bedenk hoe de prijs in uw budget past. Bij het zoeken naar de perfecte auto is het ook zaak om na te denken over hoe de auto in uw leven zal passen.

Previous articleTips om de opslag in je magazijn te maximaliseren
Next articleMet welk soort kerstpakket maak je al je medewerkers blij?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here