Wat verdien je bij 10.000 volgers op Instagram?

Het inkomen van een Instagram-influencer met 10.000 volgers varieert sterk en hangt af van verschillende factoren, waaronder de niche, betrokkenheid van het publiek en de samenwerkingsmogelijkheden. Maar ga uit van 50 tot 100 euro. Niet heel veel dus. Sommige geven je gewoon gratis producten. Je gaat pas echt goed verdienen vanaf een half miljoen volgers (wel echte dan!).

Hier zijn enkele manieren waarop je geld kunt verdienen met 10.000 volgers:

  1. Sponsordeals: Je kunt merken benaderen voor sponsordeals waarin je hun producten of diensten promoot in ruil voor betaling. Het tarief kan variëren op basis van je niche, betrokkenheid en publieksdemografie. In sommige gevallen kun je enkele honderden dollars tot duizenden dollars per post verdienen. Maar bij 10.000 volgers moet je denken aan misschien 50 euro.
  2. Affiliate marketing: Promoot producten of diensten van andere bedrijven via affiliate-links. Je verdient commissies op basis van de verkoop die wordt gegenereerd via jouw unieke affiliate-link. Het inkomen kan variëren, maar het hangt af van hoe effectief je bent in het omzetten van je volgers in klanten. Bij 10.000 volgers zal dit niet zoveel zijn. Misschien een paar tientjes.
  3. Gesponsorde inhoud: Naast individuele sponsordeals kun je ook gesponsorde inhoud maken, zoals gesponsorde berichten, verhalen of video’s. Het tarief varieert op basis van je volgers en betrokkenheid, maar het kan aanzienlijk zijn als je een betrokken publiek hebt.
  4. Productpromotie: Als je een product hebt of een eigen bedrijf runt, kun je Instagram gebruiken om je eigen producten te promoten en verkopen. Dit kan een aanvullende bron van inkomsten zijn, maar zal ook bij 10.000 volgers nog niet zoveel zijn.
  5. Workshops of coaching: Als je expertise hebt in een bepaald vakgebied, kun je workshops, cursussen of coaching aanbieden aan je volgers. Dit kan leiden tot inkomsten uit cursusverkoop.
  6. Merchandise: Creëer je eigen merchandise, zoals kleding, accessoires of digitale producten, en promoot deze aan je volgers. De winst hangt af van de verkoop van je merchandise.
  7. Advertentie-inkomsten: Als je deel uitmaakt van het Instagram Partner Program en voldoet aan de vereisten, kun je inkomsten genereren uit advertenties die worden weergegeven op je IGTV-video’s. Dit is echter meestal alleen beschikbaar voor accounts met aanzienlijk meer volgers.
  8. Donaties en lidmaatschappen: Instagram heeft functies geïntroduceerd waarmee je donaties van je volgers kunt ontvangen of toegang kunt bieden tot exclusieve inhoud via betaalde lidmaatschappen. Deze inkomstenbronnen kunnen groeien naarmate je publiek groeit.

Het is belangrijk op te merken dat er geen vast tarief is voor influencers, zelfs niet voor die met hetzelfde aantal volgers. Het hangt allemaal af van de unieke omstandigheden van je account en je vermogen om waarde te bieden aan merken en je publiek. Het kan ook variëren afhankelijk van de geografische locatie en de specifieke markt waarin je opereert. Het opbouwen van een succesvolle influencer-carrière vergt tijd en inzet, maar met 10.000 volgers kun je zeker al enige verdiensten genereren als je slim en strategisch te werk gaat.

Previous articleInfluencer worden op Instagram in 2024. Hoe werkt dat? Heeft het nog wel zin?
Next articleWat is goede zorg en wat maakt iemand een goede jeugdzorgmedewerker?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here