Wat voor kleding draag jij op kantoor?

#ad

Wat voor kleding draag je nou eigenlijk op kantoor? Ga jij voor zakelijk of voor casual? Het hangt er natuurlijk ook vanaf waar jij werkt en wat bij jou op de werkvloer “normaal” is. Of het bijvoorbeeld een bank is of een zorginstelling. Hoe zakelijker het bedrijf en de functie, hoe zakelijker je kledingkeuze uiteraard moet zijn. Vind jij het soms lastig en twijfel je over de kledingkeuze? Lees dan gauw verder.

Enkele verschillende vormen van kledingstijlen die je kan toepassen. Het hangt dus helemaal af van jouw werk, functie en bedrijfsvoorwaarden:

1,Ga voor formeel zakelijk

Als de dresscode strikt is, kun je kiezen voor een formele outfit, zoals een goed passend pak of een nette jurk of rok met een blouse. Zorg ervoor dat je kleding schoon, gestreken en goed verzorgd is. Dit wordt vaak toegepast in zakelijke omgevingen en werkplekken als bij de bank, als receptioniste, secretaresse etc. Zorg er ook voor dat je een goede bh draagt en dat het niet te opvallend is, bijvoorbeeld een erg opvallende kleur. Ga bijvoorbeeld voor deze Hema bh zonder beugel.

2. Ga voor Business casual:

Voor een iets meer ontspannen dresscode kun je kiezen voor een combinatie van zakelijke en informele kleding. Bijvoorbeeld een nette broek of chino met een blouse of een trui. Je kunt ook een blazer toevoegen om je outfit een professionelere uitstraling te geven.

3. Ga voor Smart casual

Sommige kantoren hebben een smart casual dresscode, waarbij je iets meer vrijheid hebt in je kledingkeuze. Hier kun je gaan voor een combinatie van informele en nette kledingstukken, zoals een nette jeans met een blouse en een blazer of een jurk met een cardigan. Hierbij kan je denken aan reclamebureaus, creatieve bedrijven en bijvoorbeeld een zorgbedrijf.

Ongeacht de dresscode zijn er enkele algemene tips die je kunt volgen en die belangrijk zijn om altijd aan te denken. Zorg ervoor dat je kleding schoon, gestreken en goed verzorgd is. Kies altijd voor kledingstukken die goed passen en je figuur flatteren. Vermijd te casual of te onthullende kleding, zoals T-shirts met opdruk, tanktops of te korte rokken. Houd accessoires en make-up subtiel en professioneel. Zorg ervoor dat je schoenen schoon en in goede staat zijn.

Het is altijd een goed idee om de specifieke richtlijnen van je werkplek te raadplegen om ervoor te zorgen dat je outfit aan hun verwachtingen voldoet. Je kan dus altijd je baas of manager om tips vragen omtrent je kledingkeuze.

Wil jij je geld verdienen met beleggen op de beurs? Meer over leren? Bekijk dit dan eens.

Previous articleTop 3 legaal online casino met een Nederlandse licentie 
Next articleWie is Emma Heesters en wat is haar vermogen in 2024? Benieuwd?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here