Zzp’ers opgelet: waarom een goede website laten maken een must is

In de afgelopen jaren is het aantal zzp’ers in ons land enorm toegenomen. Er is vooral sinds de pandemie van een paar jaar geleden een significante groei te zien, blijkt uit cijfers van het CBS. Het is dus meer dan logisch dat je als zelfstandig ondernemer nog meer moeite moet doen om op te vallen om zo potentiële klanten en opdrachtgevers aan te trekken.

Daarbij groeit het belang van digitalisering in de zakenwereld, waardoor online zichtbaarheid een belangrijke basis vormt in de vindbaarheid van je bedrijf. Daarom is het een must om te investeren in die zichtbaarheid op het wereldwijde web, bijvoorbeeld door een website laten maken. In dit artikel vertellen we je meer over waarom een goede website onmisbaar is voor iedere professional, ongeacht de niche waarin je werkt.

Dit is waarom een website voor zzp’ers van groot belang is

Er zijn verschillende redenen aan te wijzen waarom je als zzp’er moet investeren in het laten maken van een professionele website voor je bedrijf. Een van de grootste voordelen is dat je zakelijke imago een boost krijgt wanneer je over zo’n website beschikt. Het is vaak namelijk de eerste indruk die een mogelijke klant krijgt van je bedrijf. Een professionele website laat zien dat je serieus bent over je werk en dat je bereid bent om te investeren in je onderneming. Dit wekt vertrouwen op bij de bezoekers van je website en vergroot de kans dat een mogelijke klant eerder in zee gaat met jou dan met een concurrent. Daarnaast is een website natuurlijk sowieso een goede basis wanneer je op zoek bent naar opdrachten.

Een goede website is namelijk een website die hoog scoort in de zoekresultaten van de zoekmachine en waarop alles te vinden is waar een bezoeker naar op zoek is. Dat verhoogt ook direct de vindbaarheid en zichtbaarheid in de zoekmachines zoals Google. Hierbij zorg je voor een nóg betere vindbaarheid wanneer je actief investeert in die zichtbaarheid. Een website laten maken biedt een goede basis voor een marketingtool, omdat je er blogposts kunt publiceren, nieuwsberichten kunt uploaden, social media kunt integreren en advertenties kunt plaatsen. Dit alles leidt wederom tot meer zichtbaarheid, vindbaarheid en zo meer omzet en winst. Dat is dé reden waarom je als zzp’er moet investeren in een professional die voor je bedrijf een website kan maken.

Website laten maken door professional biedt diverse voordelen

Je kunt ervoor kiezen om zelf een website te maken, maar over het algemeen wordt het aangeraden om te gaan voor een professional zoals een digital agency die voor jou aan de slag kan gaan. Experts van zo’n bureau weten namelijk precies waar ze op moeten letten om jouw zakelijke website te laten scoren. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee, zoals de onderstaande.

Professioneel design van website passend bij huisstijl

Een professioneel bureau kan je bijvoorbeeld helpen bij het maken van een sterk merk en een goede website. Het is vandaag de dag nodig om op te vallen als zelfstandig ondernemer. Daar past een ijzersterke website met een mooi design bij. Een digital agency helpt je bij het vormgeven van zo’n website waarbij er aandacht is voor de bestaande huisstijl. Op die manier past een zakelijke website volledig bij je bedrijf én ziet het geheel er professioneel uit.

Gebruiksvriendelijkheid van website staat voorop

Daarnaast weet zo’n bureau precies wat er moet gebeuren om een zakelijke website te laten knallen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Dit draagt direct bij aan de vindbaarheid van je platform. Dat komt omdat mensen die op zoek gaan via de zoekmachine liever blijven hangen op een website die technisch gezien goed in elkaar zit, bijvoorbeeld met een snelle laadtijd, dan op een website waar ze lang moeten wachten. Een goed ontworpen en snelle website met de juiste informatie vergroot de betrokkenheid van bezoekers, wat vervolgens kan leiden tot hogere conversiepercentages.

Website laten maken door bureau biedt tijdsbesparing

Wat je ook moet weten, is dat het bouwen van een goede zakelijke website niet alleen kennis vergt maar ook tijd. Sterker nog: over het algemeen is het een zeer tijdrovend proces, vooral als je niet bekend bent met webontwikkeling. Door een professional op dit gebied in te huren, kun je deze tijd besparen en je concentreren op de andere aspecten van je bedrijf. Als zzp’er ben je immers zelf verantwoordelijk voor alle aspecten van je onderneming, waardoor je bepaalde zaken, zoals een website laten maken, beter over kan laten aan een professional.

Geld besparen met een goede zakelijke website door professional

Tot slot is het niet alleen tijdsbesparing waar het om gaat; uiteindelijk ben je ook goedkoper uit wanneer je een professional inhuurt. In eerste instantie moet je natuurlijk een investering doen, maar deze investering heb je er binnen no time uit. Wat de website laten maken prijs is, verschilt per aanbieder. Maar: omdat je zelf geen tijd hoeft te investeren in het maken van een zakelijk platform bespaar je op dat vlak al geld, omdat je die tijd kunt steken in de ontwikkeling van je eigen zaak. Ook levert de investering uiteindelijk meer bezoekers en zo ook klanten op, omdat je zakelijke zichtbaarheid en vindbaarheid verbeterd wordt.

Previous articleOp zoek naar een nieuwe baan? Dit zijn 4 tips om online goede vacatures te vinden
Next articleHet voordelen van financial lease voor gebruikte auto’s

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here