3 eigenschappen van miljonairs. Heb jij ze ook?

eigenschappen self made miljonairs

Eigenschappen van miljonairs. Heb jij ze ook? Lees het hier.

De meeste mensen willen wel miljonair worden, maar heb jij het ook echt in je? Heb jij die eigenschappen van echte selfmade miljonairs?

Terwijl sommige mensen op deze wereld slapend rijk lijken te worden, wil het anderen maar niet lukken om ook maar een euro te sparen (he, thats a confessing;)). We stoppen veel geld in de onderneming en onze websites. Wie wat wil, die moet natuurlijk ook wel wat geld investeren. Uiteindelijk hopen we dat het zich gaat lonen.

Driewijze lessen dan wel eigenschappen van miljonairs:

1. Self-believe

Geloof in jezelf. Sommige mensen zullen selfmade miljonairs zelfs een beetje arrogant of vreemd vinden.

Je moet wel een beetje gek zijn om echt miljonair te worden, maar je moet dan echt geloven in jezelf, je eigen kunnen en je product. Entrepreneurs are just a bit “nuts”. Ze denken anders, ze zien kansen in plaats van moeilijkheden en ze gaan ergens volledig voor. Soms slaan ze zelfs door. Maar dit self believe en deze extreme drive is wel echt nodig om ergens te komen in het leven.

2. Ga voor succes op de lange termijn

Een wijze les. Selfmade miljonairs weten dat het tijd kost. Miljonair wordt je niet overnight. Geduld is een schone zaak. Maar volgens een van de meest succesvolle investeerders ter wereld, Warren Buffett, zijn er maar weinig mensen die het geduld kunnen opbrengen om langzaam rijk te worden. Volgens hem is men geneigd te kiezen voor het snelle geld. Dus, streef jij naar die miljoen op je bankrekening? Geduld is het codewoord. Kijk vooruit en denk aan de winst op lange termijn.

Een bedrijf opzetten en winst maken kost nou eenmaal tijd. Succes na 2 jaar? Lastig..denk eerder aan een 10 jaren plan. Lukt je eerste bedrijf niet? Misschien de volgende wel. Opstaan en weer verder gaan. Maar heb dus vooral geduld!

3. Zeg vaker ‘nee’ dan ‘ja’

Miljardair David Rubenstein denkt dat zijn succes vooral te danken is aan alle dingen die hij níét doet. Alcohol drinken, Netflixen, golfen; het dingen waar de eigenaar van de private investeringsmaatschappij Carlyle Group allemaal nee tegen zegt. Rubenstein wil daar – kort gezegd – zijn tijd niet aan verspillen. Je moet er dus wel wat voor over hebben, mocht je miljonair willen worden.

Zeg je vaker nee dan ja? goedzo. Het is dus een eigenschap van een miljonair. Wie weet.

Een idee nodig voor jouw onderneming?
Lees vooral onze andere artikelen en get inspired!

Previous articleIs Mark Rutte miljonair in 2024? Lees het hier.
Next articleWat verdient Ronaldo in 2024?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here