Met welk soort kerstpakket maak je al je medewerkers blij?

Een kerstpakket voor je hardwerkende medewerkers. Heb je hier al over nagedacht?

Rond de kerstdagen is het traditie dat werkgevers hun werknemers verrassen met een kerstpakket. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een kerstpakket door de meeste werknemers enorm wordt gewaardeerd. Het uitdelen van mooie kerstpakketten kan hierdoor resulteren in meer bedrijfsloyaliteit en een hogere productiviteit onder werknemers. Daarnaast is het ook de beste manier om je medewerkers te laten zien dat hun harde werk niet onopgemerkt blijft. Ondanks alle voordelen van het kerstpakket, vinden steeds meer ondernemers het moeilijk om een goed kerstpakket te kiezen. Je wilt immers iedereen blij maken. Om je een beetje op weg te helpen, vind je in dit artikel drie kerstpakketten die door iedereen gewaardeerd zullen worden.

Een traditioneel kerstpakket

Ondanks alle moderne varianten zijn traditionele kerstpakketten nog altijd het populairst, zowel bij de werkgevers als bij werknemers. Dit is niet zo gek, aangezien het klassieke kerstpakket vol zit met een heleboel lekkernijen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan chips, nootjes, pastasaus, koffie, koekjes en chocolademelk. Het traditionele kerstpakket is veelzijdig, waardoor er voor iedereen wat lekkers in zit. Toch is het wel belangrijk om vooraf te controleren wat er allemaal in het pakket zit. Heb je bijvoorbeeld veel vrouwen in je bedrijf? Dan kun je het traditionele kerstpakket aanvullen met geurkaarsen, huidverzorgingsproducten en geurstokjes. Zo tover je met een paar kleine aanpassingen traditionele kerstpakketten om tot de beste kerstpakketten voor vrouwen.

Een kerstpakket met lokale producten

Een kerstpakket kan ook een goede manier zijn om een samenwerking te starten met andere ondernemers in de buurt. Lokale bedrijven zoals kaaswinkels, bakkers en boerderijwinkels bieden vaak aan om kerstpakketten voor je samen te stellen. Deze kerstpakketten worden gevuld met veelal dezelfde producten als het traditionele kerstpakket, maar dan uitsluitend met lokale producten. Denk bijvoorbeeld aan honing, melk, appelsap en kaas. Lokale kerstpakketten zijn niet alleen een blijk van waardering aan jouw medewerkers, maar ook een goede manier om de lokale economie te steunen en je netwerk te vergroten.

Een alcoholisch kerstpakket

Zijn jouw medewerkers 18+? Dan is het misschien een leuk idee om een alcoholisch kerstpakket samen te stellen. Zo kun je een fles wijn of bier toevoegen aan een traditioneel kerstpakket, of je kiest voor een kerstpakket waarbij de nadruk ligt op de alcohol. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale kerstpakketten voor mannen (en vrouwen die houden van bier) met daarin diverse speciaalbiertjes. Natuurlijk bestaat zo’n alcoholisch kerstpakket niet alleen maar uit flessen bier. In de meeste gevallen worden er lekkernijen aan toegevoegd die heerlijk zijn in combinatie met bier of wijn. Denk bijvoorbeeld aan kaas, gedroogde worst, nootjes en chips. In veel gevallen kan de lokale bierbrouwerij of slijterij je helpen bij het samenstellen van het perfecte alcoholische kerstpakket, maar online bestellen is ook een optie.

Previous articleEen nieuwe auto leasen – het kiezen van een merk en type auto
Next article5 tips om je zoektocht naar een baan in 2024 te verbeteren

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here