Jezelf durven te laten zien op de werkvloer. Hoe doe je dat?

Jezelf durven te laten zien op de werkvloer is een belangrijk aspect van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het betekent authentiek zijn, je sterke punten benutten en jezelf openstellen voor anderen. Be yourself en believe in yourself!

Je bent misschien wat onzeker en terughoudend, maar jij verdient het ook om gesteund te worden door je manager of leidinggevende. Durf iets van jezelf te laten zien. Speak up!

Hier zijn enkele redenen waarom dit zo belangrijk is:

 1. Creëert een positieve werkomgeving: Door jezelf te laten zien, moedig je anderen aan hetzelfde te doen. Dit draagt bij aan een inclusieve en ondersteunende werkomgeving waarin diversiteit en authenticiteit worden gewaardeerd.
 2. Bouwt vertrouwen op: Wanneer je authentiek bent, straal je vertrouwen uit. Collega’s en leidinggevenden waarderen dit vertrouwen en zijn eerder bereid om op je te vertrouwen en met je samen te werken.
 3. Verbetert relaties: Open en eerlijke communicatie is essentieel voor het opbouwen van sterke relaties op de werkvloer. Door jezelf te laten zien, bouw je sterke en oprechte connecties op met anderen.
 4. Geeft ruimte voor groei en ontwikkeling: Als je jezelf laat zien, geef je anderen de kans om je te helpen groeien en ontwikkelen. Je kunt feedback ontvangen en kansen identificeren voor verbetering en groei.
 5. Verhoogt de jobtevredenheid: Wanneer je jezelf kunt zijn op het werk, voel je je meer tevreden over je baan. Dit kan leiden tot een hogere betrokkenheid en prestaties.
 6. Bevordert creativiteit en innovatie: Authentieke mensen brengen unieke perspectieven en ideeën in de organisatie. Dit kan leiden tot creatieve oplossingen en innovatie.
 7. Versterkt leiderschap: Authentieke leiders worden vaak als effectiever beschouwd omdat ze transparant zijn, integer en betrouwbaar. Dit trekt volgers aan en inspireert anderen.

Hoe kun je jezelf meer laten zien op de werkvloer?

 1. Wees zelfbewust: Het begint met zelfbewustzijn. Begrijp je sterke punten, waarden en overtuigingen. Dit helpt je om te weten wie je bent en waar je voor staat.
 2. Wees eerlijk en transparant: Wees open en eerlijk in je communicatie. Dit betekent niet dat je alles moet delen, maar wel dat je oprecht bent over wat je denkt en voelt.
 3. Wees bereid om je kwetsbaar op te stellen: Kwetsbaarheid is een teken van moed, niet van zwakte. Durf je zorgen, angsten en onzekerheden te delen met anderen.
 4. Toon respect voor anderen: Het tonen van respect voor anderen is essentieel. Luister actief naar anderen, waardeer hun standpunten en wees empathisch.
 5. Sta open voor feedback: Feedback is een waardevolle bron van groei. Sta open voor constructieve feedback en gebruik het om jezelf te verbeteren.
 6. Neem initiatief: Wees proactief in het nemen van verantwoordelijkheid voor je werk en acties. Dit toont betrokkenheid en vastberadenheid.
 7. Werk aan je zelfvertrouwen: Zelfvertrouwen is de basis voor jezelf laten zien. Werk aan het vergroten van je zelfvertrouwen door successen te vieren en positieve zelfpraat te cultiveren.
 8. Blijf authentiek: Wees consistent in je gedrag en waarden. Verlies jezelf niet in de verwachtingen of normen van anderen.
 9. Leer van anderen: Kijk naar collega’s of leidinggevenden die zichzelf goed laten zien en leer van hun voorbeeld.
 10. Wees geduldig met jezelf: Jezelf laten zien kan een proces zijn dat tijd en oefening vereist. Wees geduldig met jezelf terwijl je groeit en je comfortabeler voelt om jezelf te laten zien.

Al met al is jezelf laten zien op de werkvloer een belangrijke stap naar persoonlijke en professionele groei. Het creëert een positieve werkomgeving, bouwt sterke relaties op en opent de deur naar nieuwe kansen en succes. Het vraagt om moed en zelfbewustzijn, maar de voordelen zijn de inspanning meer dan waard.

Previous articleHoe belangrijk zijn internetskills in 2023 en op de werkvloer?
Next articleIs wereldberoemde Kim Kardashian echt zo rijk?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here