Personal assistant worden. Wat komt daar bij kijken?

Het worden van een persoonlijke assistent vereist een combinatie van vaardigheden, ervaring en persoonlijke eigenschappen. Hier zijn enkele stappen en overwegingen die betrokken zijn bij het worden van een persoonlijke assistent:

 1. Opleiding en vaardigheden:
  • Hoewel er geen specifieke opleiding vereist is om een persoonlijke assistent te worden, kan een diploma in bedrijfskunde, communicatie of een gerelateerd vakgebied nuttig zijn.
  • Belangrijke vaardigheden zijn onder meer organisatorische vaardigheden, communicatievaardigheden, time-management, probleemoplossend vermogen en het vermogen om discreet en vertrouwelijk te werken.
  • Technische vaardigheden, zoals het gebruik van kantoorsoftware en agenda-apps, kunnen ook van pas komen.
 2. Ervaring:
  • Veel persoonlijke assistenten hebben ervaring in administratieve functies, klantenservice of soortgelijke rollen.
  • Stage lopen of vrijwilligerswerk doen in administratieve of ondersteunende functies kan een goede manier zijn om ervaring op te doen.
 3. Netwerken:
  • Het kan nuttig zijn om professionele netwerken op te bouwen, omdat veel persoonlijke assistentposities worden ingevuld via mond-tot-mondreclame of aanbevelingen.
 4. Solliciteren:
  • Zoek naar vacatures voor persoonlijke assistenten op jobboards, bij bedrijven of bij individuen die op zoek zijn naar persoonlijke assistenten.
  • Stel een goed cv op dat je vaardigheden, ervaring en referenties benadrukt.
  • Bereid je voor op sollicitatiegesprekken, waarbij je je organisatorische vaardigheden, vermogen om vertrouwelijk te werken en je aanpassingsvermogen kunt benadrukken.

Wat betreft het salaris van een persoonlijke assistent, dit kan sterk variëren op basis van verschillende factoren, waaronder locatie, ervaring, verantwoordelijkheden en de specifieke behoeften van de werkgever. In sommige gevallen kan het salaris van een persoonlijke assistent aanzienlijk zijn, vooral als de rol zeer gespecialiseerd is of als de werkgever zeer veeleisende eisen heeft.

Over het algemeen kan het salaris van een persoonlijke assistent variëren van enkele tienduizenden dollars per jaar tot meer dan $100.000 per jaar, afhankelijk van de hierboven genoemde factoren. Het is belangrijk om te onderhandelen over een salaris dat recht doet aan je ervaring en de verantwoordelijkheden van de functie. Dit kan ook omvatten dat je secundaire voordelen onderhandelt, zoals flexibele werktijden, bonussen of vergoedingen voor onkosten.

Previous articleWerken in de zorg zonder diploma. Kan dat?
Next articlePersoonlijk begeleider worden. Wat komt daar bij kijken en hoe wordt je dit?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here