Salaris van een affiliate marketeer. Benieuwd?

salaris affiliate marketeer

Jij wilt graag affiliate marketeer worden. Hoe doe je dit en natuurlijk wat is het salaris van een affiliate marketeer?

Het is een populair beroep. Je kan het vanuit huis doen of waar in de wereld je ook maar wilt. Je hebt internet nodig en een laptop en je kan dus digital nomad hiermee worden. Ook erg trending tegenwoordig.

Je kan in loondienst werken, maar dus ook voor jezelf. Je kan je eigen websites hebben en hier affiliate marketing ook toepassden. Maar wist je al dat affiliate marketing ook werkt als influencer? Lees hier meer over.

Een Affiliate Marketeer is iemand die online verkopen of leads (zoals lidmaatschappen en abonnementen) aanlevert aan partnerwebsites en die partners betaalt voor via hen verkochte producten of leads.

Een Affiliate Marketeer gaat dus een samenwerkingsverband aan met partners (affiliates). Hij levert bijvoorbeeld advertenties aan en de partners plaatsen die op hun website. Als iemand via die partnerwebsite een product van de adverteerder koopt of zich via die website inschrijft voor een nieuwsbrief van de adverteerder, krijgt de partner een vergoeding. De affiliate kan ook per click of per pageview betaald worden.

Om affiliate marketeer te worden, zijn er een aantal stappen die je moet volgen:

1.Leer de basisprincipes van affiliate marketing

Dit omvat het begrijpen van de verschillende soorten affiliate marketing programma’s, hoe je jezelf als affiliate kunt promoten en hoe je de prestaties van je campagne kunt meten.

2.Kies een niche of productcategorie om te promoten

Als affiliate marketeer moet je kiezen welke producten of diensten je gaat promoten. Het is belangrijk om een niche te kiezen waarin je geïnteresseerd bent en waarin je expertise hebt. Ga niet op een website van alles aanraden. Zorg daqt het past bij je website.

3.Zoek naar affiliate marketing programma’s

Er zijn verschillende programma’s beschikbaar voor affiliate marketing. Het is belangrijk om te zoeken naar programma’s die aansluiten bij je niche en waarbij je je comfortabel voelt. Denk aan Awin, Tradetracker, Paypro etc. Je hebt voor elke niche wel een goed programma. Meld je aan voor het programma: Nadat je een programma hebt gevonden dat je aanspreekt, moet je jezelf aanmelden. Het programma zal je dan voorzien van de promotiemateriaal en een affiliate link.

4.Promoot het product

Dit kan dus een kledingstuk zijn, een cursus etc. Je hebt van alles. Je kunt het product promoten via verschillende kanalen, zoals je website, blog, social media of e-mailmarketing. Je ontvangt commissie wanneer iemand via jouw affiliate link het product koopt.

Enkele vaardigheden van een goede affiliate marketeer zijn goed kunnen onderzoeken, budgetteren, onderhandelen, goed kunnen rekenen en proactief zijn. Als zelfstandige affiliate marketeer moet je dus ook ondernemend ingesteld zijn. Creativiteit helpt ook altijd mee.

Wat kan je hiermee verdienen? Het salaris van een affiliate marketeer.

Een Affiliate Marketeer in dienst van een organisatie zal tussen de €2500,- en €4000, bruto per maand verdienen. Heeft een Affiliate Marketeer dus een eigen bedrijf en eigen websites, dan hangt zijn inkomen onder andere af van het succes van zijn affiliate marketing.

Sommige affiliate marketeers verdienen slechts enkele honderden euro’s per maand, terwijl anderen een fulltime inkomen kunnen verdienen. Over het algemeen kun je als beginner verwachten om ongeveer €1000-€3000 per maand te verdienen, afhankelijk van de productcategorie en de prestaties van je campagne.

Dit kan oplopen tot 10k per maand mits je het goed doet en meerdere websites hebt. De bekende affiliate marketeer Jacko Meijaard verdient meer dan 10k per maand met 25 affiliate marketing niche websites.

Lees hier meer over hem. Hij is zeker geen oplichter, maar goed verdienen hiermee is niet zo makkelijk als je denkt.

Is dit jouw ding. Wil je hier meer over leren? Bekijk dan deze cursus!

Previous articleDoorwerken na je pensioen? Wat komt hier bij kijken? Hou je nog wel wat over?
Next articleDe grootste uitzendbureaus van Nederland.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here