Zo regel je de zaken op fiscaal gebied goed als mkb’er

vermogen hugo de jonge

Je financiële zaken op orde krijgen is voor sommige mensen nog best een gedoe en niet iedereen begrijpt dit dan ook helemaal. In dit artikel zullen we je alles vertellen over het fiscaal gebied, zodat je na het lezen van dit artikel helemaal up-to-date bent.

Fiscaal aftrekbaar

Veel mensen verwarren de woorden van fiscaal aftrekbaar met belastingvermindering. Dit zijn echter wel twee verschillende dingen. Bij fiscaal aftrekbaar wordt er een bepaald bedrag van het belastbaar inkomen afgetrokken, waardoor het belastbaar inkomen minder wordt en daar minder belasting over betaald moet worden. Bij belastingvermindering wordt je te betalen belasting in mindering gebracht en deze komt na de belastingaftrek. Er zijn zaken die in aanmerking komen voor fiscaal aftrekbaar of belastingvermindering, maar het kan nooit voor beide tegelijk zijn. Voorbeelden van belastingaftrek zijn je hypothecaire lening of kinderopvang en bij belastingvermindering moet je denken aan pensioensparen of dakisolatie. Tegenwoordig veranderen er veel wetten en regelgeving, waardoor je goed de veranderingen moet bijhouden met betrekking tot je belastingzaken. Op deze manier zul je niet voor verrassingen komen te staan. 

Accountant 

Wanneer je zelfstandig ondernemer bent< zijn er veel zaken die je zelfstandig moet gaan oppakken, zoals je financiën. Bij een werkgever wordt dit allemaal voor je gedaan en wanneer je het zelf moet gaan doen, is het voor sommige mensen toch lastiger dan gedacht. Hier kunnen ze gelukkig een Accountant in Almere voor inhuren. Een accountant zorgt ervoor dat jouw financiële zaken goed op orde zijn en op tijd worden aangegeven bij de belastingdienst. Het enige wat jij als persoon moet doen is je bonnetjes en afschriften bij de accountant aanleveren en het verdere werk wordt gedaan. Daarnaast kan je bij een account ook terecht om belastingadvies aanvragen. Tegenwoordig worden de wetten continu aangepast, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig zijn accountants op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en zorgen ervoor dat er niks fout kan gaan. Dit kunnen ze zowel voor privé zaken als bedrijfs zaken worden geregeld. 

Je financiële zaken regelen, kan voor veel problemen zorgen en bij veel zelfstandige ondernemers een behoorlijke klus zijn. Gelukkig kunnen er accountants worden ingehuurd, waarbij je de zaken niet meer zelf hoeft te doen en alles voor je geregeld wordt.Het enige wat jij moet is de juiste gegevens en afschriften aanleveren, zoals bonnetjes. De rest wordt voor je geregeld zodat je je kunt focussen op jouw werk. 

Previous article3 Sociale veranderingen om een effectiever leider te worden. Benieuwd?
Next articleEen comfortabele thuiswerkplek inrichten . Hoe doe je dat?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here