Hoe word je een SEO-specialist?

seo specialist

Het beroep van nu! Iets voor jou?

Toen het internet net bestond voor particulieren en bedrijven hier voor het eerst websites gingen maken voor hun klanten, was het heel makkelijk om te gevonden te worden. Je hoefde een pagina alleen maar vol te zetten met zoekwoorden en je kwam hogerop in de zoekmachines. Met de groei van het aantal websites van bedrijven, stichtingen, instanties en particulieren, werd dat trucje al snel niet toereikend om gevonden te worden. De zoekmachines gingen hun beleid aanpassen om zo kwalitatieve sites aan hun gebruikers voor te leggen waar men ook echt wat aan had. Want zeg nu zelf, als je dankzij de zoekmachine de juiste informatie vindt, dan ga je die zoekmachine vaak gebruiken. Zoekwoorden vormen nog altijd de sleutel tot gevonden worden, maar het is hoe je de zoekwoorden verpakt waardoor je hoger in Google of andere zoekmachines komt te staan en dus gevonden wordt.

SEO: zoekmachine optimalisatie

SEO is een afkorting en staat voor Search Engine Optimalisation, oftewel zoekmachine optimalisatie. Het is de manier om je website qua vormgeving, foto’s, video’s en natuurlijk teksten dusdanig in te delen, dat de robotjes van onder meer Google zien dat je website van goede kwaliteit is. Als de robotjes niet goed door je website pagina’s heen kunnen komen, dan geven ze het op en gaan ze door naar de volgende. Dit betekent ook dat je zoekmachine botjes je website indelen als lage kwaliteit en daardoor kom je onderaan de ranking te hangen. Welke criteria Google allemaal hanteert, is lastig in te schatten, aangezien het er meer dan 200 zijn. Maar het is wel mogelijk om je website te verbeteren en dus te optimaliseren voor zoekmachines.

SEO toepassen

Hoe word je een SEO-specialist? Door te begrijpen hoe zoekmachines werken en door heel goed te kijken wat anderen doen die wel hoog in de ranking staan. Het gaat hierbij ook om autoriteit die je uitstraalt, de kwaliteit van teksten en natuurlijk het gebruik van de juiste tags in foto’s en kopjes. Om dit allemaal onder de knie te krijgen is het daarnaast een goed idee om een cursus te volgen over SEO en waar je allemaal rekening mee moet houden. Er zijn verschillende kenmerken bijvoorbeeld waaraan een website moet voldoen om hoger te ranken in Google. Zo moeten teksten lekker leesbaar zijn, zoekwoorden erin organisch zijn verwerkt en ze een lengte hebben van minimaal 500 woorden om door de zoekbotjes voor vol aangezien te worden. Kun je hier dan ook nog eens kennis van html en website codes op toepassen, dan kun je zelfs aan de technische kant het crawlen van de botjes aanzienlijk verbeteren.

Verschillende kanten van SEO

Zoekmachine optimalisatie kan op verschillende vlakken worden toegepast. Zo kun je dus je eigen website voor je online business inhoudelijk en op technisch vlak optimaliseren, maar je kan daarnaast ook aan linkbuilding doen om zo je autoriteit te verhogen. Bij linkbuilding wil je eigenlijk dat er een artikel verschijnt op een andere website, met daarin een link verwerkt (uiteraard op organische wijze) naar jou website. Hiermee geef je op dit website aan dat jouw bedrijf, instantie of blog een autoriteit is op een bepaald gebied en dat zal Google onthouden als je pagina’s geïndexeerd worden.

Wat moet je kunnen om SEO-specialist te worden?

Het belangrijkste wat je in je arsenaal moet hebben om SEO-specialist te kunnen worden, is dus de kennis van hoe zoekmachines werken. Dat is al het eerste begin voor het opstarten van een zakelijke website die ook daadwerkelijk gevonden wordt. Neem de tijd voor het vullen van de website en kies de onderdelen met zorg uit. Er zijn verschillende takken van sport binnen de SEO waar je mee aan de slag kan gaan. Misschien ben jij wel een heel goede tekstschrijver met gevoel voor taal en het organisch aanbrengen van de beste aan je bedrijf of product gerelateerde zoekwoorden. Of heb je veel kennis van broncodes en html, zodat je aan de ‘achterkant’ van de website de optimalisatie kan vergroten. Wellicht ben jij die marketing specialist die voor de beste linkbuilding kan zorgen. Je kan dus vanuit vele kanten met SEO aan de slag.

Cursussen volgen

Het maakt niet uit of je veel of weinig kennis hebt van hoe het internet en zoekmachines werken, het is mogelijk om met de juiste cursussen en trainingen een SEO-specialist te worden. Leer van de beste SEO-specialisten en ga gewoon aan de slag, dan wordt je website vanzelf beter en kom je steeds hoger in de resultaten van zoekmachines te staan.

Wil jij je geld verdienen met beleggen op de beurs? is dat iets voor jou? bekijk dit dan eens.

Previous articleEen CV of motivatiebrief vertalen? 5 Tips
Next articleOpnieuw passend werk vinden na ziekte. Wat nu?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here