Een comfortabele thuiswerkplek inrichten . Hoe doe je dat?

Het inrichten van een thuiswerkplek is vaak een stuk uitdagender dan aanvankelijk gedacht. Toch is het in de huidige tijd waarin thuiswerken steeds vaker de norm wordt steeds vanzelfsprekender dat ervoor wordt gekozen om een thuiswerkplek in te richten. Om je een idee te geven hoe je dit op de juiste manier kunt doen, hebben we een aantal tips voor je, waarmee jij stap voor stap je eigen thuiswerkplek kunt inrichten.

Kies voor de juiste ruimte

Wanneer je veel thuis werkt, is het aan te raden om allereerst te beginnen met het bepalen van een vaste werkplek. Het is natuurlijk aantrekkelijk om aan de keukentafel te gaan zitten. Voor een keer is dit niet zo’n probleem, maar naarmate het thuiswerken een vanzelfsprekendheid wordt, is het natuurlijk niet heel erg prettig. Allereerst krijg je, indien er natuurlijk mensen thuis zijn alles mee wat er gebeurt of gezegd wordt. We kunnen je vertellen, dat komt je productiviteit natuurlijk niet ten goede. Het is dus verstandig om bij voorkeur een aparte kamer te kiezen om deze vervolgens om te turnen tot een comfortabele thuiswerkplek.

Zorg voor het juiste kantoormeubilair

Gezien het feit je gedurende de nodige achtereenvolgende uren achter je computer of laptop zit, is het belangrijk dat je beschikt over een goede bureaustoel en ook een goed bureau. Een goede bureaustoel is bij voorkeur verstelbaar in hoogte, de armsteunen en ook de rugleuning. Op deze manier kun je de stoel namelijk volledig afstemmen op je eigen lichaamshouding, waardoor je ervoor zorgt dat je goed en in een ergonomische houding achter je bureau zit. Uiteraard hoef je bureaustoel niet zo luxe te zijn als je sta op stoel elektrisch waarop je iedere avond naar je favoriete film of serie kijkt, maar enig comfort is wel zo prettig.

Zorg voor voor voldoend ventilatie

Als je de hele dag in dezelfde ruimte zit, dan is het wel zo prettig dat deze ruimte ook geventileerd kan worden. Is dit niet het geval, dan zal je al snel merken dat je na verloop van tijd vermoeid raakt en eventueel last krijgt van hoofdpijn. Is er in de ruimte waarin je werkt geen mogelijkheid tot bijvoorbeeld het openzetten van een raampje of ventilatierooster? Dan is het verstandig een luchtzuiverende plant op je kantoor te zetten. Je zult namelijk merken, dat wanneer je dit doet, je je ineens een heel stuk fitter voelt.

Aankleding

Uiteraard is een thuiswerkplek niet compleet zonder de nodige aankleding. Wanneer je enige ruimte hebt, dan is het aan te raden te kiezen voor relaxfauteuil van de zitspecialist van Nederland. Zo kun je namelijk even met je ogen weg achter je beeldscherm en eens even brainstorm over bepaalde projecten of andere zaken. Heb je geen ruimte voor wat extra aankleding, zorg er dan op z’n minst voor dat je wellicht wat leuke woonaccessoires in je kantoor zet. Je zult namelijk zien, dat dit het geheel een stuk meer sfeer geeft, waardoor jij je veel meer thuis voelt. Een kille en vooral saaie kamer komt natuurlijk je productiviteit niet ten goede.

Previous articleZo regel je de zaken op fiscaal gebied goed als mkb’er
Next articleDe meest inspirerende luisterboeken voor ondernemers.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here